Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018

Τι προσβλέπουν Ριάντ και Μόσχα για την πετρελαϊκή αγορά;

Από το naftikachronika.gr
Ρωσία και Σαουδική Αραβία φαίνεται ότι «σύναψαν» τον περασμένο Σεπτέμβριο συμφώνησαν για να αυξήσουν την παραγωγή του πετρελαίου τους προκειμένου να ωθήσουν προς τα κάτω τις τιμές.

Να σημειωθεί ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει καλέσει τις χώρες μέλη του OPEC να προβούν σε αύξηση της πετρελαϊκής τους παραγωγής με στόχο την συμπίεση των τιμών του πετρελαίου.

Μόσχα και Ριάντ λοιπόν προχωρούν..
στην αύξηση της πετρελαϊκής τους παραγωγής, αφήνοντας εκτός τις υπόλοιπες χώρες- μέλη του OPEC, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

Διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, κ. Khalid al-Falih και ο Ρώσος ομόλογός του κ. Alexander Novak έχουν συμφωνήσει αναφορικά με την αύξηση της πετρελαϊκής παραγωγής των δύο χωρών για το διάστημα Σεπτεμβρίου- Δεκεμβρίου 2018, καθώς οι τιμές του πετρελαίου έχουν αγγίξει πλέον τα $85/βαρέλι.

Το Reuters αναφέρει ότι το Σαουδαραβικό Βασίλειο στοχεύει να αυξήσει την πετρελαϊκή του παραγωγή έως και 300.000 βαρέλια/ημέρα προκειμένου να καλυφθεί το κενό που αφήνει η μειωμένη ιρανική παραγωγή.

Αναφορικά με την Ρωσία, η αύξηση της παραγωγής πετρελαίου της χώρας ανήλθε σε 150.000 βαρέλια/ημέρα τον περασμένο Σεπτέμβριο και αναμένεται μέχρι τα τέλη του 2018 να αγγίξει έως και τα 11,6 εκατ. βαρέλια/ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου