Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Ξενόφος: Μέσα στο 2018 ελπίζουμε να έχουμε πάρει την προσφορά για τα ΕΛΠΕ

Από το energypress.gr
Ολοκλήρωση της επέκτασης της σύμβασης παραχώρησης του αεροδρομίου Αθηνών στην ΔΑΑ ΑΕ μέσα στο έτος εκτιμά ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Άρης Ξενόφος, ο οποίος σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στον Alpha 989, επισήμανε ότι μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας αυτή, το ΤΑΙΠΕΔ θα είναι σε θέση στις αρχές του 2019 να προχωρήσει στην έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση του 30% της εταιρείας ΔΑΑ ΑΕ.

Σχετικά με τα ΕΛΠΕ, είπε ότι "είναι ένας ενδιαφέρων και δύσκολος διαγωνισμός.

Πλειοψηφικό πακέτο και πολύ..
μεγάλο τίμημα. Εκεί έχουμε προχωρήσει επίσης στη φάση πλέον των επισκέψεων /της αξιολόγησης του περιουσιακού στοιχείου, νομικών και υπηρεσιακών συζητήσεων με τους υποψήφιους επενδυτές, υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση εν αντιθέσει με το σχεδιασμό.

Ένα θέμα είναι αυτό της δημόσιας προσφοράς, το οποίο μας έχει απασχολήσει δηλαδή ο νέος ιδιοκτήτης, ο νέος επενδυτής να δούμε κατά πόσο θα πρέπει να προβεί σε υποχρεωτική δημόσια πρόταση παρότι υπάρχει ο νόμος ξεκάθαρα που τον απαλλάσσει από αυτή την ευθύνη. Αντιλαμβάνεστε ότι είναι από αυτά τα στοιχεία τα οποία χρήζουν μεγαλύτερης προσοχής πριν προχωρήσουμε την συναλλαγή αλλά θέλαμε λίγο το χρόνο για να ολοκληρώσουμε. Ένα στοιχείο είναι οι επίσκεψη που πρέπει να ολοκληρωθούν γιατί οι επενδυτές επειδή είναι διεθνείς ζητούν μια πολύ μεγάλη λεπτομέρεια και πολλές επισκέψεις και συζητήσεις με τη διοικητική ομάδα. Είναι θέματα τεχνικά τα οποία συνήθως μπορούν να τραβήξουν λίγο παραπάνω.

Μέσα στο 2018 ελπίζουμε να έχουμε πάρει την προσφορά".   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου