Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

Τέξας: Μέτρα για τον συντονισμό διακοπής λειτουργίας διυλιστηρίων κατά την διάρκεια μεγάλων καταιγίδων

Από το worldenergynews.gr
Οι περιβαλλοντικές ρυθμιστικές αρχές του Τέξας θα πρέπει να συντονίσουν τις διακοπές λειτουργίας των διυλιστηρίων πετρελαίου και άλλων πετροχημικών εγκαταστάσεων κατά τη διάρκεια σημαντικών καταιγίδων, προκειμένου να αποφευχθούν μεγάλες εκπομπές ρύπων όπως αυτές κατά τη διάρκεια ..
του περασμένου έτους όταν ο τυφώνας Harvey έπληξε την περιοχή, σύμφωνα με έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη 16/8/2018.

Πριν από ένα χρόνο, ο Harvey με πάνω από 60 ίντσες βροχής στο νοτιοανατολικό Τέξας, διέκοψε την λειτουργία διυλιστηρίων που παράγουν το ένα τέταρτο των καυσίμων των ΗΠΑ και κατέστρεψε τις υποδομές.

Η βιομηχανία του Τέξας, συμπεριλαμβανομένων των διυλιστηρίων και των πετροχημικών εργοστασίων, απελευθέρωσε επιπλέον 8,3 εκατομμύρια λίβρες (3,8 εκατομμύρια κιλά) ατμοσφαιρικών ρύπων, συμπεριλαμβανομένου του βενζολίου που προκαλεί καρκίνο, κατά τη διάρκεια του Harvey, ανέφερε  η έκθεση του Περιβαλλοντικής Αρχής  με έδρα την Ουάσινγκτον.Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της ρύπανσης απελευθερώθηκε στην περιοχή του Χιούστον, όπου τα διυλιστήρια δεν έκλεισαν μέχρι να φτάσουν οι καταιγίδες τρεις ημέρες μετά την ανακοίνωση του κυβερνήτη του Τέξας, Greg Abbott, για τις παράκτιες κομητείες.

 Μεγάλο μέρος αυτής της ρύπανσης προκλήθηκε από δυσλειτουργίες του εξοπλισμού και ηλεκτρικές διακοπές, εκπομπές που θα μπορούσαν να αποφευχθούν εάν είχε συντονισθεί η πρόωρη διακοπή λειτουργίας, ανέφερε η έκθεση. 

Στο Corpus Christi, τα διυλιστήρια που έκλεισαν πριν από τις βροχές παρήγαν λιγότερη ρύπανση κατά μέσο όρο, ανέφερε η έκθεση.

Στο Χιούστον σημειώθηκαν τρεις ημέρες υψηλού όζοντος, οι οποίες μπορεί να είναι επικίνδυνες για τους ανθρώπους με πνευμονικές και καρδιακές παθήσεις, , συμπεριλαμβανομένης της χειρότερης ημέρας για το νέφος στο Τέξας το 2017.

"Η πολιτεία πρέπει να υιοθετήσει μια πιο πρακτική προσέγγιση για τις μελλοντικές καταιγίδες, διότι με την αλλαγή του κλίματος πρόκειται να έχουμε περισσότερους τυφώνες όπως αυτό", δήλωσε ο Tom Pelton, εκπρόσωπος της EIP, με επικεφαλής τον πρώην αστυνομικό διευθυντή της Υπηρεσίας Περιβαλλοντικής Προστασίας, Eric Schaeffer.

Η έκθεση συνέστησε στην Επιτροπή τους Τέξας για την Περιβαλλοντική Ποιότητα να «σχεδιάσει, να συντονίσει και να κλιμακώσει τις συχνά περίπλοκες διαδικασίες τερματισμού των μεγάλων βιομηχανικών εγκαταστάσεων κατά τη διάρκεια τυφώνων και άλλων καταστροφών, καθώς και την επακόλουθη επανέναρξη των εγκαταστάσεων», για να μειωθεί η ρύπανση.

Επίσης, συνέστησε στην πολιτεία  να μην αναστείλει τις απαιτήσεις υποβολής εκθέσεων σχετικά με τη ρύπανση κατά τη διάρκεια μελλοντικών φυσικών καταστροφών, όπως συνέβαινε εδώ και μήνες μετά τον Harvey.

Ο εκπρόσωπος του TCEQ Brian McGovern δήλωσε ότι κάθε καταιγίδα είναι μοναδική και κάθε μονάδα  είναι μοναδική, έτσι ώστε να αναπτυχθεί μια προσέγγιση ενός μεγέθους για όλους "θα ήταν ένα σχεδόν αδύνατο έργο".

Οι εταιρείες διύλισης θα πρέπει να επενδύσουν σε αξιόπιστα συστήματα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και σε καλύτερους ελέγχους ρύπανσης για τη μείωση των εκπομπών κατά τη διάρκεια καταιγίδων, ανέφερε η EIP.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου