Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018

Υποχώρησε φέτος η αιολική παραγωγή στην Ευρώπη λόγω των καιρικών συνθηκών

Από το energypress.gr
Οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν φέτος στην Ευρώπη οδήγησαν σε πτώση της αιολικής παραγωγής σε ορισμένες αγορές, ενώ αναμένεται να επικρατήσουν ως τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την μετεωρολογική Vaisala OYJ.

Όπως αναφέρει σχετικά το Bloomberg, η αιολική παραγωγή ήταν πεσμένη κατά 20% τον περασμένο μήνα στην ήπειρο και σε κρίσιμες περιοχές όπως..
η Σκωτία ήταν μειωμένη ολόκληρο το έτος. Αντιθέτως, η παραγωγή των φωτοβολταϊκών αυξήθηκε.

Συγκεκριμένα στη Βρετανία, η τιμή του φυσικού αερίου σημείωσε άνοδο καθώς οι σχετικές μονάδες κλήθηκαν να αντισταθμίσουν το κενό. Η φετινή εικόνα γενικά θυμίζει την αντίστοιχη του 2015 στις ΗΠΑ, όπως επισημαίνει η εταιρεία. "Οι συνθήκες του 2015 οδήγησαν αρκετούς επενδυτές στις ΗΠΑ να αναλογιστούν πως μπορούν να διαφοροποιήσουν το χαρτοφυλάκιό τους όχι μόνο γεωγραφικά αλλά και τεχνολογικά", δήλωσε ο Πασκάλ Στορκ, διευθυντής ΑΠΕ στην Vaisala. "Ίσως ήρθε η ώρα να κάνουν το ίδιο και οι ευρωπαϊκές αγορές ώστε να γίνουν πιο ανθεκτικές στις κλιματικές αλλαγές", πρόσθεσε.

Στην περίπτωση της Γερμανίας, τα φωτοβολταϊκά αύξησαν την παραγωγή τους κατά 1,4 τεραβατώρες υπερσκελίζοντας την απώλεια των 1,1 τεραβατωρών από τα αιολικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου