Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

OMV και Gazprom συζητούν την αμοιβαία ανταλλαγή δραστηριοτήτων σε Νορβηγία και Σιβηρία

Από το energypress.gr
Η Αυστριακή εταιρεία OMV βασίζεται στην πρόοδο των συνομιλιών για την ανταλλαγή περιουσιακών στοιχείων με την Gazprom τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Rainer Seele, σε συνέντευξη τύπου.

“Εμείς υποθέτουμε πως τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο πρόκειται να έχουμε εξελίξεις στις συζητήσεις μας καθώς οι ρώσοι εταίροι μας (Gazprom) είναι ακόμη..
απασχολημένοι με τα θέματα του παγκόσμιου κυπέλλου ποδοσφαίρου, καθώς επίσης διανύουμε μια περίοδο διακοπών, επομένως πρέπει να περιμένουμε μέχρι να είναι διαθέσιμοι για την συνέχιση των συνομιλιών”, ανάφερε σε δημοσιογράφους ο διευθύνων σύμβουλος της OMV, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

Σε προηγούμενο χρόνο, ο CEO της OMV είχε δηλώσει πως περίμενε αποτελέσματα από τις διαπραγματεύσεις στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Όμως σημείωσε πως ούτε μπορεί να καθορίσει συγκεκριμένη ημερομηνία ούτε να εγγυηθεί ότι η συμφωνία θα εγκριθεί από τις αρχές της Νορβηγίας. Υπενθυμίζουμε ότι η συμφωνία αφορά δραστηριότητες της OMV στην Νορβηγία και την μεταφορά τους στην Gazprom.

Σε συνέντευξη του στο TASS, ο Seele επεσήμανε ότι “η κατάσταση στη Νορβηγία δεν είναι εύκολη” και ότι η εταιρεία του προσπαθεί να εμπλακεί σε διαπραγματεύσεις με το Υπουργείο Ενέργειας της Νορβηγίας.

Τέλος, να σημειώσουμε πως τον Δεκέμβριο του 2016, OMV και Gazprom έκλεισαν μια βασική δεσμευτική συμφωνία για ανταλλαγή περιουσιακών στοιχείων. Σύμφωνα με την συμφωνία αυτή, η Gazprom θα λάβει μερίδιο 38.5% της Νορβηγικής OMV (Norge) AS. Από την άλλη, η αυστριακή εταιρεία θα πάρει το 24.98% στην ανάπτυξη των οικοπέδων Achimov 4 και 5 στο κοίτασμα Urengoi στη Σιβηρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου