Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

ΗΠΑ: Το Τέξας θα καταστεί σύντομα ο τρίτος μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου παγκοσμίως

Από το naftemporiki.gr
Η αμερικανική πολιτεία του Τέξας αναμένεται να ξεπεράσει το Ιράν και το Ιράκ το επόμενο έτος στην παραγωγή πετρελαίου, καθώς οι τιμές των γεωτρήσεων πέφτουν και η παραγωγή εκρήγνυται έξω από την Πέρμια Λεκάνη του Δυτικού Τέξας, σύμφωνα με το CNN.

Μέχρι το επόμενο έτος, η παραγωγή πετρελαίου του Τέξας πρόκειται ..
να περάσει τα 5,6 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, από 2,5 εκατομμύρια την ημέρα το 2014. Εάν το Τέξας ήταν ανεξάρτητη χώρα, θα γινόταν ο τρίτος μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στον κόσμο, πίσω από τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία. Το Ιράκ παράγει 4,8 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, ενώ το Ιράν αναμένεται να φτάσει περίπου τα 3 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

Αυτή η έκρηξη εξόρυξης πετρελαίου που θυμίζει παλαιότερες εποχές «πυρετού του χρυσού» συνοδεύεται από τοπικά προβλήματα, σύμφωνα με το CNN. Η χαμηλή ανεργία στην πολιτεία και σε ολόκληρη τη χώρα δυσχεραίνει την εύρεση εργαζομένων για τις απαιτητικές θέσεις στα πεδία πετρελαίου. Η υπερβολική εξόρυξη στην Πέρμια Λεκάνη, η οποία εκτείνεται και στο Νέο Μεξικό, έχει επίσης εξαντλήσει γρήγορα τους αγωγούς για τη μεταφορά πετρελαίου από το Τέξας, αναγκάζοντας τις εταιρείες να διερευνήσουν δαπανηρές και δυνητικά επικίνδυνες εναλλακτικές λύσεις, όπως τρένα και φορτηγά. Περισσότεροι αγωγοί κατασκευάζονται, αλλά δεν θα είναι έτοιμοι εγκαίρως για να βελτιώσουν τη συμφόρηση που έχει διαμορφωθεί.

Η υψηλότατη παραγωγή πετρελαίου του Τέξας είναι απαραίτητη για τις ΗΠΑ, καθώς οι παγκόσμιες τιμές του πετρελαίου έχουν αυξηθεί απότομα και σημαντικοί παραγωγοί όπως η Σαουδική Αραβία μεγιστοποιούν γρήγορα την παραγωγή τους για διάφορους λόγους. Η αυξημένη τιμή του πετρελαίου, τα τεράστια αποθέματα της περιοχής, οι βελτιωμένες τεχνολογίες άντλησης και η διάδοση του fracking (υδρορρηγμάτωσης), της αμφιλεγόμενης μεθόδου εξόρυξης σχιστολιθικού αερίου, έχουν διαμορφώσει αυτή την κατάσταση φρενήρους παραγωγής.

Σύμφωνα με το Reuters, η Exxon εκτιμά ήδη από πέρυσι ότι υπάρχει απόθεμα 3,4 δισεκατομμυρίων βαρελιών στην περιοχή και κινήθηκε γρήγορα για τον υπερδιπλασιασμό της έκτασης που κατέχει στη λεκάνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου