Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

CEO Shell: "Ανόητο" να θέσουμε δεσμευτικούς στόχους για την μείωση των εκπομπών άνθρακα

Από το energypress.gr
“Ανόητο” χαρακτήρισε το ενδεχόμενο να θέσει σκληρούς στόχους για την μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα o CEO της Royal Dutch Shell για την εταιρεία που διευθύνει καθώς τότε θα κινδύνευε να εκθέσει τον ενεργειακό κολοσσό σε νομικές προκλήσεις.

Η ενεργειακή βιομηχανία αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια να βρει ένα ξεκάθαρο μονοπάτι για να βαδίσει μέσα σε ένα περιβάλλον ενεργειακής μετάβασης, πράγμα που σημαίνει..
με άλλα λόγια, να εξασφαλίσει τον ρόλο της καθώς ο κόσμος μεταβαίνει από τα ορυκτά καύσιμα σε περισσότερο ήπιες, για το περιβάλλον, μορφές ενέργειας με στόχο να επιτευχθούν οι στόχοι του Παρισιού.

Ο CEO της Shell, Ben van Beurden, έθεσε πέρυσι φιλόδοξους στόχους για μειώση κατά το ήμισυ των εκπομπών άνθρακα μέχρι το 2050 όσον αφορά την εταιρεία, υπερβαίνοντας κατά πολύ τους αντίστοιχους στόχους ανταγωνιστικών εταιρειών. Βέβαια, να σημειωθεί ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας αντιστάθηκε μπροστά στην απαίτηση ακτιβιστών  και ορισμένων επενδυτών να θέσει δεσμευτικούς στόχους για την μείωση των εκπομπών άνθρακα.

“Θα ήταν κάπως ανόητο να θέσουμε τον εαυτό μας σε μια νομική δέσμευση λέγοντας ότι ορίστε αυτοί είναι οι στόχοι που θα υιοθετήσουμε”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο CEO της Shell στα πλαίσια εκδήλωσης της εταιρείας. “Πριν βρεθούμε στο έλεος μιας νομικής πρόκλησης, θέλω να βεβαιωθώ ότι κάνουμε το σωστό πράγμα πρώτα”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Van Beurder, ένας μαχητικός υποστηρικτής της ανάγκης ο κόσμος να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στους στόχους του Παρισιού, όπως μεταδίδει δημοσιεύμα του Reuters,παρότρυνε τους επενδυτές να τον εμπιστευθούν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου