Σάββατο, 30 Ιουνίου 2018

Μια φορά απατεώνες, για πάντα απατεώνες!


Από το greeklignite.blogspot.com 
Πριν 30 χρόνια, τον Ιούνιο 1988, μια φαρσοκωμωδία στήθηκε στη Γερουσία των ΗΠΑ, προκειμένου να σερβιριστεί το παραμύθι της "παγκόσμιας υπερθέρμανσης": διάλεξαν την πιο ζεστή μέρα του χρόνου κι άνοιξαν τα παράθυρα, ώστε να μη δουλεύουν τα κλιματιστικά και να σκάνε απ' τη ζέστη οι Γερουσιαστές όση ώρα ξετυλιγόταν το παραμύθι.

Η ανθρωπότητα είχε μόλις μια δεκαετία μπροστά της να σωθεί απ' τους σεισμούς, λιμούς και καταποντισμούς που..
την απειλούσαν λόγω του "φαινομένου του θερμοκηπίου", απ' τις πλημμύρες που θα προκαλούσε το λιώσιμο των πάγων κι απ' την πείνα που θα έφερνε η ξηρασία και η καταστροφή των καλλιεργειών, αλλά πέρασαν 30 χρόνια και μόλις περάσαμε έναν απ' τους πιο ψυχρούς Ιούνιους στα χρονικά.30 χρόνια αργότερα, το 2018, η αμηχανία των κλιματικών απατεώνων απ’ τη μη επαλήθευση της καταστροφολογίας είναι έκδηλη και ...
το Axios το διέπραξε: δημοσίευσε στο Instagram την πιο πάνω εικόνα, την οποία προώθησε στη συνέχεια παντού το Carbon Pulse, προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Για πρώτη φορά, παραπλανώντας τους πάντες, συγκρίνουν τη μέση θερμοκρασία των 30 ετών που ακολούθησαν την κατάθεση του Hansen στη Γερουσία με τη μέση θερμοκρασία των αμέσως προηγούμενων 30 ετών, προκειμένου να δικαιώσουν το θεμελιωτή της κλιματικής απάτης. Παίζουν με τα χρώματα για να δημιουργούν εντυπώσεις πως ήδη ψηνόμαστε, την ώρα ακριβώς που περιμένουμε πώς και πώς να ζεστάνει λιγάκι για να νιώσουμε πως ήλθε το καλοκαίρι. 

Και βεβαίως λησμονούν πολύ βολικά πως η σύγκριση θερμοκρασιών της κλιματικής απάτης αφορά την προβιομηχανική εποχή κι όχι τα χρόνια εκείνα που ο πλανήτης είχε κρυώσει τόσο πολύ, που όλοι οι κλιματικοί επιστήμονες της εποχής προέβλεπαν πως έρχεται νέα εποχή παγετώνων. Μια φορά απατεώνες, για πάντα απατεώνες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου