Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Τα Σκόπια καλούν τα ΕΛΠΕ να συζητήσουν το θέμα του αγωγού φυσικού αερίου

Από το energypress.gr
Την πρόθεση της κυβέρνησης των Σκοπίων να συναντηθεί με τη διοίκηση των ΕΛΠΕ προκειμένου να συζητηθεί το θέμα του αγωγού φυσικού αερίου αποκάλυψε σήμερα μιλώντας σε δημοσιογράφους της γειτονικής χώρας ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών υποθέσεων Koco Angjusev. 

Σύμφωνα με τον ίδιο δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη διαπραγματεύσεις, ωστόσο αυτό αναμένεται να συμβεί σύντομα και η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας θα..
αποδεχθεί ευχαρίστως πιθανή πρωτοβουλία από πλευράς των ΕΛΠΕ. 

"Εφόσον ζητηθεί συνάντηση με την κυβέρνηση από την πλευρά των ΕΛΠΕ θα την αποδεχτούμε με ευχαρίστηση" ανέφερε ο κύριος Angjusev. "Δεν θα αποφύγουμε τις συζητήσεις ούτε τα προβλήματα που κληρονομήσαμε, πρέπει να τα αποδεχτούμε και να τα επιλύσουμε" πρόσθεσε. 

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη κυβέρνηση των Σκοπίων είχε αποφασίσει την διακοπή της λειτουργίας του αγωγού Θεσσαλονίκης - Σκοπίων, ο όποιος μετέφερε υγρά καύσιμα από την Ελλάδα προς τη γειτονική χώρα. Σημειώνεται ότι έχει γίνει πρόταση για την κατασκευή δίπλα στον αγωγό μεταφοράς υγρών καυσίμων και δεύτερου αγωγού για τη μεταφορά φυσικού αερίου. 

Σε κάθε περίπτωση, οι οποίες διαπραγματεύσεις αναμένεται να ξεκινήσουν με την πρόοδο της συμφωνίας Ελλάδας -Σκοπίων για το ονοματολογικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου