Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Κίνα, Ρωσία και Μογγολία «δίνουν τα χέρια» στον χώρο της ενέργειας

Από το naftikachronika.gr
Η ρωσική κυβέρνηση υποστηρίζει ενθέρμως την κατασκευή αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου μεταξύ της Ρωσίας και της Κίνας διαμέσου της Μογγολίας.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Tass, ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησής του με τους ομολόγους του της Κίνας και της Μογγολίας, κ. Xi Jinping και κ. Khaltmaagiin Battulga, εξέφρασε την..
στήριξή του για το συγκεκριμένο έργο, επισημαίνοντας συγχρόνως τις ευκαιρίες για συνεργασία μεταξύ των τριών λαών στον ενεργειακό τομέα.

Ο Ρώσος πρόεδρος προσέθεσε επιπλέον ότι οι τρεις χώρες κάνουν προσπάθειες προς άρση των υπέρμετρων τελωνειακών δασμών και προς εξομάλυνση των γραφειοκρατικών διαδικασιών προκειμένου να διασφαλιστούν οι συνεχείς εμπορικές ροές.

Επιπρόσθετα οι κυβερνήσεις της Ρωσίας, της Κίνας και της Μογγολίας θα προχωρήσουν σε ενέργειες και σε επενδύσεις, αξίας $260 εκατ. για την αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου Ulan-Bator Railway, μέσω του οποίου πραγματοποιούνται εμπορευματικές μεταφορές από την Κίνα, την Ρωσία και τη Μογγολία προς τις χώρες της Ευρώπης, καθώς έχει καταγραφεί σημαντική αύξηση στις συγκεκριμένες εμπορευματικές ροές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου