Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Προς πλήρη εκμετάλλευση του Βορείου Περάσματος από ρωσικά conglomerates

Από το naftikachronika.gr
Η Novatek ανακοίνωσε την πρόθεσή της να δημιουργήσει μία θυγατρική ναυτιλιακή εταιρεία με ονομασία «Maritime Arctic Transport LLC», η οποία θα δραστηριοποιείται στην περιοχή της Αρκτικής.

Μέσω της νέας εταιρείας εκτιμάται ότι θα βελτιστοποιηθούν τα κόστη μεταφορών της Novatek, θα αναδειχθούν οι δυνατότητες ναυσιπλοΐας στην Αρκτική και θα διασφαλιστεί ..
μία κεντρική διαχείριση του στόλου πλοίων που δραστηριοποιείται στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή.

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Novatek, κ. Leonid Mikhelson, ανέφερε ότι η στρατηγική μακροπρόθεσμης ανάπτυξης της εταιρείας προβλέπει μία σημαντική αύξηση στην παραγωγή του LNG, η οποία εκτιμάται ότι θα αγγίξει έως το 2030 τους 55 εκατ. τόνους μέσα από τα ενεργειακά έργα του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού στις χερσονήσους του Yamal και της Gydan.

Να σημειωθεί ότι σε προηγούμενο δημοσίευμα των Ναυτικών Χρονικών αναφέρθηκε ότι η Novatek σχεδιάζει να ξεκινήσει τη λειτουργία ενός δεύτερου φιλόδοξου ενεργειακού έργου στη Ρωσία, μετά από το «Yamal LNG Project», του «Arctic LNG-2 project» στην χερσόνησο της Gydan, το οποίο θα ξεκινήσει τη λειτουργία μεταξύ της περιόδου 2022- 2025 και η παραγωγή του ικανότητα εκτιμάται ότι θα ανέρχεται σε 18 εκατ. τόνους ετησίως.

Ο κ. Mikhelson ανέφερε επίσης ότι ένας από τους στόχους της Novatek αποτελεί η δημιουργία ενός αποδοτικού μοντέλου ναυσιπλοΐας στο Βόρειο Πέρασμα, ενώ μέσα από την ίδρυση της «Maritime Arctic Transport LLC» η Novatek στοχεύει σε περαιτέρω ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της στο κομμάτι των ενεργειακών της έργων στην Αρκτική.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου