Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Στην κορυφή η Gazprom για τα τεράστια αποθέματα πετρελαίου

Από το worldenergynews.gr
Στην θέση του οδηγού βρίσκεται η ρωσική εταιρεία της Gazprom όσον αφορά τις συνολικές προοπτικές παραγωγής πετρελαίου έως το 2020 μεταξύ των εθνικών πετρελαϊκών εταιρειών (NOC), σύμφωνα με την εταιρεία δεδομένων GlobalData και την εταιρεία αναλύσεων σήμερα (9/5).

Οι εξαγωγές αερίου της Gazprom προς χώρες εκτός της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κράτων αυξήθηκε..
το 2017 κατά 6% σε σύγκριση με το 2016, ξεπερνώντας τα 190 δισ. κυβικά μέτρα, όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ρωσικού κολοσσού, Alexei Miller.

Η GlobalData ανέφερε ότι η Gazprom, μεταξύ των εξεταζόμενων NOC, Gazprom, Rosneft, Statoil, ONGC της Ινδίας, Ecopetrol της Κολομβίας, Petrobras και Petronas, έχει τα μεγαλύτερα εναπομείναντα αποθέματα με 84,5 δισεκατομμύρια βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου για την παραγωγή προγραμματισμένων και ανακοινωθέντων πεδίων.

«Η Gazprom ακολουθείται από την Rosneft με 37,3 δισεκατομμύρια βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου", δήλωσε η GlobalData σύμφωνα με την οποία η ρωσική εταιρεία έχει την υψηλότερη παραγωγή από αυτές που αναφέρονται. Και αυτό αναμένεται να αυξηθεί οριακά από 3.333 εκατ. βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου το 2018 σε 3.591 έως το 2020.

Παράλληλα, μεταξύ των εξεταζόμενων εταιρειών η Rosneft ανέφερε τα υψηλότερα ετήσια συνολικά έσοδα ύψους 107 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2017 και ακολούθησε η Petrobras με 90,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Όσον αφορά τα λειτουργικά έσοδα, η Statoil βρίσκεται στην κορυφή με 13,8 δισεκατομμύρια δολάρια το 2017, ακολουθούμενη από την Petrobras με 12 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τέλος, η Rosneft είχε τη μεγαλύτερη δραστηριότητα συγχώνευσης και εξαγοράς το 2017 με συνολική αξία συναλλαγής 10,1 δισ. Δολαρίων από επτά συναλλαγές, ακολουθούμενη από Petronas με 8,5 δισ. δολάρια από πέντε συναλλαγές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου