Σάββατο 5 Μαΐου 2018

Γρηγορίου (ΕΛΠΕ): Καταφέραμε να φέρουμε κορυφαίους παίχτες

Από το insider.gr 
Στις συνεργασίες των ΕΛΠΕ με διεθνείς ομίλους στον κλάδο της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων και στις προοπτικές που βλέπει ο όμιλος για το upstream τα επόμενα χρόνια, αναφέρθηκε ο κ. Γιάννης Γρηγορίου, Γενικός Διευθυντής Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων των ΕΛΠΕ μιλώντας στο 3ο Διεθνές Συνέδριο της ΗΑΕΕ.

«Λειτουργούμε στην Ελλάδα για πάρα πολλά χρόνια αρχικά σαν δημόσια επιχείρηση και τώρα ως ιδιωτική. Υπάρχει το σύστημα..
πετρελαίου και αποδίδει. Είμαστε δυνατοί στο downstream και στη λιανική. Ένας πυλώνας ανάπτυξης τα προσεχή χρόνια πιστεύουμε ότι είναι και το upstream», σημείωσε ο κ. Γρηγορίου.

Αναφερόμενος στη συνεργασία των ΕΛΠΕ με ξένους ομίλους (Edison, ΕxxonMobil, Repsol, total, Statoil κλπ), ο κ. Γρηγορίου τόνισε ότι αυτό προσέφερε επιπλέον εμπειρία στην επιχείρηση και πρόσθεσε ότι «ύστερα από σκληρή δουλειά καταφέραμε να φέρουμε τους κορυφαίους παίχτες στην Ελλάδα».

Ο κ. Γρηγορίου επανέλαβε το αίτημα ολόκληρης της αγοράς για επιτάχυνση των διαδικασιών προκειμένου να αναπτυχθεί περαιτέρω ο κλάδος της έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων. «Παρ' ότι υπάρχει ένα πολλά υποσχόμενο δυναμικό δεν έχει ολοκληρωθεί η έρευνα. Υπάρχουν γεωλογικοί στόχοι που δεν έχουν εξερευνηθεί», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου