Σάββατο 5 Μαΐου 2018

Tellurian: Ο ρόλος των ΗΠΑ στην παγκόσμια αγορά LNG

Από το worldenergynews.gr
Στο ρόλο των ΗΠΑ στην παγκόσμια αγορά υγροποιημένου φυσικού αερίου αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της Tellurian, Τάρεκ Σούκι, μιλώντας στο 3ο Διεθνές Συνέδριο που διοργανώνει η Ελληνική Δεξαμενή Σκέψης για την Ενεργειακή Οικονομία στις 3-5 Μαΐου.
«Η ανάδυση της αγοράς Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (ΥΦΑ) έχει ήδη..
αναφερθεί. Έχουμε αγωγούς και υγροποιημένο φυσικό αέριο. Όλο το φυσικό αέριο (CNG, LNG ) μετακινείται διαπεριφερειακά και το 1/3 είναι το υγροποιημένο. Η χρήση του αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς . Αυτή τη στιγμή 14 φορτία διακινούνται ανά τον κόσμο και αυτά τα φορτία μέσα στα επόμενα λίγα χρόνια θα γίνουν 25-27 ετησίως. Οι ΗΠΑ έχουν πολύ αέριο και αυτό εξακολουθεί να αυξάνεται. Οι εξαγωγές είναι η λύση», σημείωσε ο κ. Σούκι.

Αλλάζει η τιμολόγηση - Η αποθήκευση θα δώσει τη λύση

Η ΕΕ είναι καλά συνδεδεμένη αυτή τη στιγμή, επομένως είναι ο μεγαλύτερος προορισμός αερίου στον κόσμο. Η Κίνα επίσης αναπτύσσεται και χρησιμοποιεί περισσότερο ΥΦΑ, εκτίμησε ο κ. Σούκι.
Αναφερόμενος στην τιμολόγηση του φυσικού αερίου, σημείωσε ότι υπάρχει μεγάλη ελαστικότητα ζήτησης. «Όταν το 2014 έπεσαν οι τιμές του φυσικού αερίου, αυξήθηκε η ζήτηση. Όταν θα έχεις υποδομή να φέρεις το αέριο, το αέριο δεν φεύγει. Σε 10-15 χρόνια θα δούμε μια ανεξάρτητη τιμολόγηση φυσικού αερίου. Θέλουμε αυτό το αέριο να φθάσει στον υπόλοιπο κόσμο. Το ΥΦΑ είναι ο σωστός τρόπος για να αντιμετωπίσουμε την εποχικότητα. Η αγορά ΥΦΑ μεγαλώνει, υπάρχει σύγκλιση τιμών σε όλο τον κόσμο. Έχουμε τεράστιους και φθηνούς πόρους . Μπορούμε να κατασκευάσουμε φθηνές υποδομές και ελπίζουμε ότι μπορούμε να συμμετέχουμε πολύ ενεργά σε αυτό το παιχνίδι», επεσήμανε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου