Κυριακή 15 Απριλίου 2018

Ο ΟΠΕΚ ολοκληρώνει την αποστολή του να μειώσει τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου

Από το newmoney.gr
Ο ΟΠΕΚ βρίσκεται στα πρόθυρα του να πει "αποστολή εξετελέσθη" στην προσπάθειά του να εξαλείψει τον παγκόσμιο κορεσμό από πετρέλαιο, τον οποίο προκάλεσε τη χειρότερη ύφεση της πετρελαϊκής βιομηχανίας μέσα σε μια γενιά, ανέφερεε ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας.

Λιγότερο από το 10% του πλεονάσματος των αποθεμάτων πετρελαίου παραμένει, καθώς ο ΟΠΕΚ και οι εταίροι του έχουν μειώσει την παραγωγή τους ακόμη περισσότερο από ό, τι σκόπευαν, ενώ η παγκόσμια ζήτηση..
αυξάνεται, όπως ανέφερε ο Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών. Καθώς η προβληματική οικονομία της Βενεζουέλας πλήττει την παραγωγή πετρελαίου της, οι απρόβλεπτες απώλειες μεταξύ της συμμαχίας υπερβαίνουν τις περικοπές, για τις οποίες δεσμεύθηκε το μεγαλύτερο μέλος του ΟΠΕΚ, η Σαουδική Αραβία.

Από την αρχή του περασμένου έτους, ο Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών και η Ρωσία αποτέλεσαν την αιχμή του δόρατος στην προσπάθεια των παραγωγών πετρελαίου να αντισταθμίσουν το πλεόνασμα που δημιούργησαν οι αμερικανοί παραγωγοί πετρελαίου με τη μέθοδο του σχιστόλιθου. Τα συμβόλαια πετρελαίου αυξήθηκαν σε τριετή βάση στη Νέα Υόρκη αυτή την εβδομάδα, κινούμενα προς τα 70 δολάρια το βαρέλι, καθώς οι πολιτικές εντάσεις στη Μέση Ανατολή απειλούν να μειώσουν τα αποθέματα ακόμη περισσότερο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου