Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Ολλανδία: Πρόταση για μείωση 44% στην παραγωγή του μεγαλύτερου πεδίου φυσικού αερίου, λόγω σεισμών

Από το worldenergynews.gr
Η ολλανδική ρυθμιστική αρχή συνέστησε τη μείωση κατά 44% της παραγωγής του μεγαλύτερου τομέα φυσικού αερίου της Ευρώπης για να αποφευχθούν οι σεισμοί στο βόρειο τμήμα της χώρας, μια κίνηση που προκάλεσε την μεγαλύτερη άνοδο των τιμών σε υψηλό έξι  εβδομάδων.

Το Staatstoezicht op de Mijnen  ( η ρυθμιστική αρχή) έδωσε τις προτάσεις της στην κυβέρνηση ότι οι υπουργοί θα πρέπει να περιορίσουν ..
την παραγωγή στον τομέα του Groningen σε 12 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (423 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια) το συντομότερο δυνατόν », σύμφωνα με ανακοίνωση  την Πέμπτη 1/2/2018. 

Ο υπουργός οικονομικών υποθέσεων Eric Wiebes επανέλαβε την Πέμπτη ότι θα αποφασίσει για το μέλλον του τομέα μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

"Το12 είναι πραγματικά ο στόχος μου", δήλωσε ο Wiebes σε δημοσιογράφους στη Χάγη. "Αλλά ακριβώς πόσο καιρό θα πάρει και πώς θα γίνει αυτό, ποιες θυσίες πρέπει να γίνουν από τα κόμματα, είναι κάτι στο οποίο θα επανέλθω στα τέλη Μαρτίου".

Οι δονήσεις συνέχισαν να κλονίζουν τις βόρειες Κάτω Χώρες από το 2014, όταν η κυβέρνηση άρχισε να μειώνει τις ροές από το πεδίο.

 Το ανώτατο όριο καθορίστηκε στα 21,6 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως, ποσό που αντιστοιχεί στο 5% περίπου της συνολικής ζήτησης φυσικού αερίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Το πεδίο προμηθεύει τις Κάτω Χώρες, τμήματα της Γαλλίας, της Γερμανίας και του Βελγίου.
"Μπορούμε να πούμε με κάποια βεβαιότητα ότι με αυτό το επίπεδο παραγωγής μπορούμε να ανταποκριθούμε στα κριτήρια ασφάλειας", δήλωσε ο γενικός επιθεωρητής SodM Theodor Kockelkoren. "Θα χρειαστεί ένα χρόνο πριν ο αντίκτυπος γίνει ορατός αλλά μετά από αυτή την περίοδο πρέπει να ακολουθήσει μια σχετικά ήσυχη περίοδος από πλευράς δονήσεων."


Οι ολλανδικές αρχές προσπαθούν να εξισορροπήσουν την ανάγκη να περιοριστούν οι σεισμοί που κλονίζουν την περιοχή καθώς η δεξαμενή γήρανσης εξαντλείται έναντι της ζήτησης για φυσικό αέριο.

Η ετήσια παραγωγή στο Groningen πρέπει να είναι τουλάχιστον 14 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα σε ένα ήπιο έτος για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια του εφοδιασμού, δήλωσε την Πέμπτη ο διευθυντής του δικτύου φυσικού αερίου Gasunie Transport Services της Ολλανδίας.
 Θα χρειαστεί να είναι τουλάχιστον 19,5 δισεκατομμύρια το χρόνο έως τον Οκτώβριο. 

Η αναμενόμενη μείωση κατά 0,5 έως 2 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα για αυτό το έτος αερίου δεν υποδεικνύει τις μελλοντικές ανάγκες, οι οποίες θα καθοριστούν στο σχεδιασμό  της κυβέρνησης, ανέφερε ο Wiebes  σε επιστολή προς το κοινοβούλιο.

Το ολλανδικό φυσικό αέριο για παράδοση στο καλοκαίρι σημείωσε άνοδο 3,6%, φθάνοντας στα 17,33 ευρώ (21,56 δολ.) μεγαβάτ-ώρα.

 Αυτό είναι το υψηλότερο  επίπεδο από τις 12 Δεκεμβρίου και από τις 16 Ιανουαρίου, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg. 

Η μη δεσμευτική συμβουλή της ρυθμιστικής αρχής εξετάζει μόνο την ασφάλεια και όχι την ασφάλεια του εφοδιασμού κάτι το οποίο θα συζητηθεί έντονα καθώς ο υπουργός Οικονομίας προετοιμάζει την απόφαση της κυβέρνησης. 

Η Nederlandse Aardolie Maatschappij BV, μια επιχείρηση της Royal Dutch Shell Plc και της Exxon Mobil Corp., που  δραστηριοποιείται στον τομέα δεσμεύεται από τα τρέχοντα όρια παραγωγής έως ότου η κυβέρνηση λάβει τελική απόφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου