Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Ακυρώθηκε η Αποχώρηση της Shell από τις Δραστηριότητες Διύλισης στη Δανία

Από το energia.gr
Η Shell ανακοίνωσε χθες την ακύρωση της σχεδιαζόμενης πώλησης των δραστηριοτήτων της στον τομέα της διύλισης στη Δανία.

«Η Shell ανακοινώνει σήμερα (σ.σ. την Τρίτη) ότι η συμφωνία που υπέγραψε με την Dansk Olieselskab AS το Σεπτέμβριο του 2016 σχετικά με την πώληση της A/ S Dansk Shell, η οποία περιλαμβάνει..
στο χαρτοφυλάκιό της το διυλιστήριο Fredericia και τις τοπικές δραστηριότητες εμπορίας και προμήθειας, ακυρώθηκε και η πώληση δε θα ολοκληρωθεί», αναφέρει η δήλωση.

Η A/ S Dansk Shell, συμπεριλαμβανομένου του διυλιστηρίου και των τοπικών δραστηριοτήτων εμπορίας και προμήθειας, θα παραμείνει υπό την κυριότητα της Shell και θα συνεχίσει να λειτουργεί όπως έως τώρα, ανέφερε η εταιρεία, χωρίς να προσθέσει περαιτέρω λεπτομέρειες για το λόγο που οδήγησε στο ναυάγιο της πώλησης.

Το πρόγραμμα αποεπενδύσεων του ομίλου Shell, ύψους $ 30 δισ., «εξακολουθεί να προχωρά σύμφωνα με το σχεδιασμό» ώστε να ολοκληρωθεί εντός του 2018, καθώς έχουν ολοκληρωθεί συμφωνίες ύψους $ 23 δισ., έχουν ανακοινωθεί άλλες, ύψους $ 2 δισ., και οι διαπραγματεύσεις για συμφωνίες ύψους $ 5 δισ. έχουν προχωρήσει σημαντικά, κατέληξε η εταιρεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου