Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Σε πλωτή αποθήκευση του πετρελαίου του ωθείται το Ιράν

Από το naftikachronika.gr
Η επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ προς το Ιράν έχει ωθήσει την Τεχεράνη να αποθηκεύει πετρέλαιο σε έναν στόλο από επτά τουλάχιστον supertankers τα οποία βρίσκονται αγκυροβολημένα σε λιμένες της χώρας, καθώς η ζήτηση για ιρανικό πετρέλαιο έχει μειωθεί σημαντικά.

Η ποσότητα πετρελαίου που είναι αποθηκευμένη στα συγκεκριμένα δεξαμενόπλοια, ιδιοκτησίας της National Iranian Tanker Co., εκτιμάται ότι..
ανέρχεται σε 13 εκατ. βαρέλια. Την ίδια πολιτική είχε ακολουθήσει το Ιράν με τις κυρώσεις που είχε δεχθεί από τα Ηνωμένα Έθνη την περίοδο 2012-2016.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg χώρες όπως η Γαλλία και η Ν. Κορέα που προμηθεύονταν πετρέλαιο από το Ιράν, μετά τις αμερικανικές κυρώσεις, οπισθοχωρούν, πλήττοντας την εξαγωγική δραστηριότητα της Τεχεράνης.

Σύμφωνα με την κ. Amrita Sen, οικονομικό αναλυτή της Energy Aspects Ltd., οι εξαγωγές αργού πετρελαίου του Ιράν σημειώνουν κατακόρυφη και ταχεία πτώση. Κατά τη διάρκεια του Σεπτέμβρη εκτιμάται ότι η εξαγωγική δραστηριότητα της χώρας θα ανέλθει σε 1,5 εκατ. βαρέλια/ημέρα, συγκριτικά με τα 2,8 εκατ. βαρέλια/ημέρα τον περασμένο Απρίλιο και Μάιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου