Σάββατο 18 Αυγούστου 2018

Η Ελβετική Mercuria Αποκτά το 30% των Μετοχών της Aegean Marine Petroleum

Από το energia.gr
Μνημόνιο συνεργασίας με την ελβετική Mercuria Energy Group που περιλαμβάνει μια συμφωνία αναχρηματοδότησης συνολικού ύψους 1 δισ. δολαρίων υπέγραψε η Aegean Marine Petroleum που είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE)

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Mercuria θα παράσχει ανοιχτή..
εμπορική πίστωση ύψους 1 δισ. δολαρίων, ενώ θα ενισχύει τη ρευστότητα της Aegean με ποσό της τάξης των 30 εκατ. δολαρίων.

Βάσει της συμφωνίας, που είναι η μεγαλύτερη αυτού του είδους για την Mercuria, η Aegean θα εκδώσει νέες μετοχές που θα καλύπτουν το 30% του μετοχικού της κεφαλαίου, οι οποίες και θα περάσουν, αμέσως μετά, υπό τον έλεγχο της ελβετικής εταιρείας. Σημειωτέον, ότι η Mercuria, με έδρα την Γενεύη, που διακρίνεται για τη στρατηγική της να συνδυάζει διαπραγμάτευση εμπορευμάτων με πολύπλοκες συμφωνίες χρηματοδότησης, θα αποκτήσει εκπρόσωπο στο Διοικητικό Συμβούλιο της Aegean Marine Petroleum. Πρόκειται για τον David Gallagher, Global Head of Structuring and Origination της Mercuria και πρώην στέλεχος της Goldman Sachs. 

Η συμφωνία υπογραφεται σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία οι μετοχές της Aegean Marine Petroleum είχαν κατρακυλίσει, όταν η εταιρεία αποκάλυψε ότι διέγραψε 200 εκατ. δολάρια "αναμενόμενων πληρωμών", ως ανεπίδεκτων είσπραξης και υποχρεώθηκε  να ενημερώσει σχετικά, το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Η Aegean ανέφερε ότι η επανεξέταση των πληρωμών αυτών από μια νέα επιτροπή ελέγχου κατέστησε αμφισβητήσιμες τις συναλλαγές που σχετίζονται με τέσσερις αντισυμβαλλόμενους και χρονολογούνται τουλάχιστον, από το 2015. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης αρνήθηκε να σχολιάσει τη διαγραφή των 200 εκατ. δολαρίων και αρνήθηκε πως διέπραξε οτιδηποτε το μεμπτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου