Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Κυρίαρχες οι ΗΠΑ στην Αγορά LNG με τους Περισσότερους Πελάτες το 2017

Από το energia.gr
Οι ΗΠΑ κυριάρχησαν στην παγκόσμια αγορά υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) καθώς διέθεταν τη μεγαλύτερη βάση πελατών, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση τους Διεθνούς Ομίλου Εισαγωγέων LNG (GIIGNL)

Ο όμιλος ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ προμήθευσαν με LNG, 25 διαφορετικές χώρες κατά το 2017, σε σύγκριση με 13 χώρες το 2016.

Το Κατάρ ακολούθησε ..
κατά πόδας τις ΗΠΑ με τις εξαγωγές του σε LNG να καλύπτουν 24 χώρες, ενώ η Νιγηρία αύξησε το πελατολόγιό της, από 21 χώρες το 2016, σε 24 το προηγούμενο έτος.

Περίπου το 40% των εξαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου των ΗΠΑ κατέληξε στην Ασία, το 34% στην Αμερικανική ήπειρο, το 15% έφτασε στην Ευρώπη και ένα ποσοστό της τάξης του  11%, στη Μέση Ανατολή.

Λόγω της αυξανόμενης ζήτησης LNG στις ασιατικές αγορές και της αυξημένης διαθεσιμότητας ποσοτήτων υγροποιημένου φυσικού αερίου από την Αυστραλία, οι ροές LNG στην περιοχή του Ειρηνικού διατήρησαν το μερίδιο του λέοντος στην παγκόσμια αγορά του ενεργειακού προϊόντος,  με ποσοστό 44%.

Σύμφωνα με την έκθεση, παρά τις καθυστερήσεις που σημειώθηκαν, η νέα χωρητικότητα υγροποίησης φυσικού αερίου συνέχισε να αυξάνεται σε διάφορες περιοχές του πλανήτη, από τις ΗΠΑ μέχρι την Αυστραλία και από την Μαλαισία μέχρι  την Ρωσία, οδηγώντας σε αύξηση ύψους 9,9% των προμηθειών LNG, σε σύγκριση με το 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου