Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

8 ΜΑΗ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ

Από το poenergias.gr 
8 Μάη : Ημέρα μνήμης για τους εργαζόμενους στα Ελληνικά Πετρέλαια και τον Κλάδο μας
για όλους τους αδικοχαμένους συναδέλφους μας. 
Δευτεραίος, Δελιλάι, Αβράμπος, Μαγγούρας έδωσαν τη ζωή τους. Τιμάμε τη μνήμη τους όχι μόνο με μνημεία και μνημόσυνα αλλά και τους αγώνες μας για να μη συμβεί ποτέ ξανά εργατικό δυστύχημα στους χώρους εργασίας.
Συμπληρώνονται τρία χρόνια..
από το τραγικό δυστύχημα. Στα θέματα Ασφάλειας αρκετά έχουν αλλάξει προς το θετικότερο αλλά αρκετά ακόμα πρέπει να υλοποιηθούν.

Πρώτα και κύρια όχι άλλες λογικές Διοίκησης όπως τα θέματα με τις ηλεκτροβάνες του FCC στα ΒΕΑ . Κατάργηση 12ωρων, ουσιαστική και συνεχής εκπαίδευση των συναδέλφων ιδιαίτερα των νέων, απλοποίηση διαδικασιών, έκδοση αδειών εργασιών στο βαθμό που θα ανταποκρίνονται στις δυνατότητες επίβλεψης του υπάρχοντος προσωπικού, μονιμοποίηση εργολαβικών συναδέλφων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Εν όψει επερχόμενων shut down και όχι μόνο, απαραίτητα κριτήρια για τις εργολαβικές εταιρείες και το προσωπικό τους είναι η πιστοποίηση, η εξειδίκευση και η επάρκεια .
Καλούμε τους συναδέλφους μας την Τρίτη 8 Μάη 2018 στον Ασπρόπυργο , στο εκκλησάκι του Σωτήρος στις 9.00 το πρωί, όπου θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και θα ακολουθήσει τρισάγιο στο χώρο που τοποθετήθηκε το μνημείο υπέρ των αδικοχαμένων συναδέλφων.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΑΔΙΚΟ ΧΑΜΟ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ.
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΒΕΙ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ  ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

                                                      ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΞΕΧΝΑΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου