Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

OPEC: Το μεγάλο εμπόδιο για το νέο προθεσμιακό συμβόλαιο πετρελαίου της Κίνας

Από το capital.gr
Ο OPEC ανέφερε την Πέμπτη ότι τα νέα, αποτιμημένα σε γουάν, προθεσμιακά συμβόλαια πετρελαίου είναι πολλά υποσχόμενα, αλλά παρολ'αυτά "έχουν μακρύ δρόμο να διανύσουν" προτού γίνουν αποδεκτά ως τοπικός δείκτης αναφοράς. Το μεγαλύτερο εμπόδιο μπορεί να είναι το Πεκίνο, δηλαδή οι φόβοι των επενδυτών για κυβερνητική παρέμβαση.

Το χρηματιστήριο Shanghai International Energy Exchange ξεκίνησε..
στις 26 Μαρτίου ένα προθεσμιακό συμβόλαιο αργού πετρελαίου σε μια προσπάθεια να κάνει επιδρομή σε μια αγορά που κυριαρχείται από το αποτιμημένο σε δολάρια αργό West Texas Intermediate και το αργό τύπου brent.

Ο OPEC επισήμανε ότι η Κίνα έχει αναδυθεί ως μεγάλη δύναμη στην αγορά πετρελαίου, δεχόμενη 8,5 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα το 2017 για να ξεπεράσει τις ΗΠΑ ως ο μεγαλύτερος εισαγωγέας αργού στον κόσμο. Ως σημαντικό παράγοντα κινδύνου που αντιμετωπίζουν οι δυτικοί επενδυτές, ο OPEC βλέπει το βαθμό στον οποίο το προθεσμιακό συμβόλαιο θα είναι ανεξάρτητο από την κρατική παρέμβαση, γεγονός ο οποίο ενισχύει τον συναλλαγματικό κίνδυνο, δεδομένου ότι το συμβόλαιο αποτιμάται σε γουάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου