Κυριακή 22 Απριλίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 

Το Αγωνιστικό Μέτωπο χαιρετίζει τους συναδέλφους που στήριξαν με την ψήφο τους την παράταξη στις πρόσφατες αρχαιρεσίες. Τη δύναμη που μας έδωσαν οι συνάδελφοι θα την αξιοποιήσουμε για να δυναμώσει ο πόλος αντίστασης μέσα στους χώρους δουλειάς. Θα την αξιοποιήσουμε στην κατεύθυνση της μαχητικής και αγωνιστικής υπεράσπισης των συμφερόντων όλων των εργαζομένων. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ είναι..
ανάγκη να ανασυνταχθεί το εργατικό κίνημα σε γραμμή σύγκρουσης με κεφάλαιο – ΕΕ - κυβέρνηση και εργοδοσία γιατί όλοι τους στέκονται απέναντι στους εργαζόμενους . 
Για άλλη μία φορά οι εκλογές έγιναν μέσα σε κλίμα πόλωσης, τρομοκρατίας και αποπροσανατολισμού. Για άλλη μία φορά δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, με αποτέλεσμα να υπάρχουν φαινόμενα νοθείας και εκφυλισμού. 
Κατά την εκλογική διαδικασία δε λείψανε τα ευτράπελα… Το Αγωνιστικό Μέτωπο έχει καταθέσει ενστάσεις προς την ΚΕΦΕΠ καθώς θεωρούμε έκνομη την διαδικασία στις ΒΕΘ όπου οι αρχαιρεσίες διεξήχθησαν χωρίς σφραγίδα του σωματείου, ενώ στις ΒΕΕ στην καταμέτρηση βρεθήκαν δυο λιγότεροι φάκελοι στην κάλπη για το ΔΣ, κάτι που σημαίνει ότι αλλοιώνεται το αποτέλεσμα των εκλογών. Ακόμα, στο Μαρούσι, η κάλπη άνοιξε πριν τελειώσει η ψηφοφορία στις υπόλοιπες κάλπες, απουσία των υποψηφίων των παρατάξεων, ενώ ο δικαστικός έβαζε εμπόδια στους υποψηφίους του Α.Μ. στο να παραστούν στη διαδικασία καταμέτρησης. 
Κάτω από αυτό το πρίσμα το αποτέλεσμα των αρχαιρεσιών, άσχετα από το πώς θα καταλήξει να συγκροτηθεί το προεδρείο, είναι αρνητικό για τους εργαζόμενους καθώς ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός διατηρεί τις δυνάμεις του. Αυτές οι δυνάμεις δεν μπορούν και δεν θα δώσουν τη μάχη για το συμφέρον των εργαζομένων. 

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να είναι σε εγρήγορση και αγωνιστική ετοιμότητα
Στις 23-24 Απρίλη διεξάγονται οι εκλογές για την ανάδειξη των εκπροσώπων των εργαζομένων στο ΔΣ της εταιρείας. Την ώρα που η επίθεση της κυβέρνησης ξεδιπλώνεται, η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση προχωράει και οι εργαζόμενοι ζουν με το άγχος και την αβεβαιότητα του αύριο, οι υπόλοιπες παρατάξεις συνεχίζουν να αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους και να καλλιεργούν αυταπάτες πως αν εκλεγούν θα ενημερώνουν τους εργαζόμενους για τις εξελίξεις. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν ανάγκη από εκπροσώπους που θα μεταφέρουν πληροφορίες από το τι συζητιέται στα ΔΣ. 

Έχουν ανάγκη από εκπροσώπους που θα μάχονται για τους συναδέλφους τους, θα είναι η φωνή τους και τα μάτια τους, θα προειδοποιούν και θα οργανώνουν έγκαιρα τους αγώνες που απαιτούνται μπροστά στις εξελίξεις. Θα αποδίδουν τον μισθό από το ΔΣ της εταιρείας στο ταμείο του Σωματείου και δεν θα τον ιδιοποιούνται! Ταυτόχρονα, ακριβώς επειδή πρόκειται για ένα θεσμό συνδιοίκησης με την εταιρεία και δεν περιορίζεται απλά στα χαρακτηριστικά του ελέγχου και της ενημέρωσης των εργαζομένων για τις εξελίξεις, όπως λένε οι υπόλοιπες δυνάμεις, οι εκπρόσωποι εκεί απαιτείται να έχουν αντιστάσεις, να μην ενσωματώνονται και να μην καταλήγουν εν τέλει να γίνονται εργαλεία της εταιρείας για να περνάει τη γραμμή της στους εργαζόμενους. 

                              Στηρίξτε τους υποψηφίους του Αγωνιστικού Μετώπου! 
                                                            Αγγελή Βασιλική 
                                                            Χριστίδη Σταύρο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου