Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Nasser (Saudi Aramco): Ο πετρελαϊκός τομέας χρειάζεται επενδύσεις 20 τρισ. δολαρίων τα επόμενα 25 χρόνια

Από το worldenergynews.gr
Η παγκόσμια βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου πρέπει να επενδύσει περισσότερα από 20 τρισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα 25 χρόνια για να καλύψει την αναμενόμενη αύξηση της ζήτησης και να αντισταθμίσει τη φυσική υποχώρηση των ανεπτυγμένων πεδίων, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της  Saudi Aramco Amin Nasser την Τρίτη 6/3/2018.

Μιλώντας στο συνέδριο της CERAWeek στο Χιούστον, ο Nasser δήλωσε, σύμφωνα με το CNBC, ότι ο κλάδος έχει..
χάσει ήδη 1 τρισεκατομμύριο επενδύσεις από την κάμψη της τιμής του πετρελαίου από το 2014 έως το 2016.

Οι μελλοντικές επενδύσεις που απαιτούνται "θα έρθουν μόνο εάν οι επενδυτές είναι πεπεισμένοι ότι το πετρέλαιο θα επιτραπεί να ανταγωνιστεί με ίσους όρους, ότι το πετρέλαιο αξίζει πολύ περισσότερο και ότι το πετρέλαιο  θα βρίσκεται εδώ στο άμεσο μέλλον", δήλωσε ο Nasser.

"Γι 'αυτό πρέπει να προωθήσουμε την ιδέα ότι ο κόσμος μπορεί να λειτουργήσει χωρίς αποδεδειγμένες και αξιόπιστες πηγές. Πρέπει να αμφισβητήσουμε τις λανθασμένες υποθέσεις σχετικά με την ταχύτητα με την οποία οι εναλλακτικές πηγές θα εισχωρήσουν στις αγορές".

Είπε επίσης ότι είναι πεπεισμένος ότι τα βασικά στοιχεία της αγοράς πετρελαίου και η μελλοντική αύξηση της ζήτησης θα είναι υγιή, παρά τη σημαντική αστάθεια των τιμών του πετρελαίου και τις προβλέψεις για αύξηση της παραγωγής σχιστόλιθου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου