Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Ανακοίνωση ΕΑΜΕ

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι

Αρκετοί εργαζόμενοι τίμησαν με την ψήφο τους το Ε.Α.Μ.Ε., το εμπιστεύτηκαν και το στήριξαν δίνοντάς του δυο έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΠΕΚΟ, αφού προφανώς, εν τέλει, ενέκριναν τον προγραμματικό του λόγο και τις αρχές του , δίνοντάς μας παράλληλά την εντολή να διεκδικήσουμε αυτά για τα οποία δεσμευτήκαμε προεκλογικά .

 Η παράταξή μας πιστεύει και προτάσσει ( θυμίζουμε προς όλους τους ενδιαφερομένους ) ένα Σωματείο με Συνδικαλιστική δράση και ένα Διοικητικό Συμβούλιο ανεξάρτητων πολιτικών αντιλήψεων και κομματικών προτιμήσεων , Πολιτικοποιημένο – Μεταρρυθμιστικό, πάντα σύμφωνα με ένα Συνδικαλισμό στα πλαίσια του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

 Απαράβατες αρχές μας είναι :


. ΙΣΟΤΗΤΑ

. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

. ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ

. ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

. ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ

. ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ

. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

. ΕΝΟΤΗΤΑ

Όταν λοιπόν κάτι από τα παραπάνω παραβιάζεται ή δεν καταδικάζεται από αυτούς που έχουν θεσμική υποχρέωση να το πράξουν , τότε για εμάς πάντα (θα) τίθεται θέμα εμπιστοσύνης.

Έτσι λοιπόν αισθανόμαστε την υποχρέωση απέναντί σας να αποκαταστήσουμε τη μία και μόνη αλήθεια για τις διεργασίες της συνεδρίασης, σχετικά με τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας.

Στο πλαίσιο του Δημοκρατικού και Συνδικαλιστικού τους δικαιώματος, έθεσαν υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου,η επικεφαλής του Μ.Ε.Σ.Α. και κατόπιν ο επικεφαλής της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, δικαιολογώντας ο καθένας την υποψηφιότητα του .

                 Πριν προχωρήσουμε στη διαδικασία της μυστικής ψηφοφορίας, εκπροσωπώντας τους εργαζόμενους που μας στήριξαν, τιμίως και ευθαρσώς, θέσαμε θέμα εμπιστοσύνης στο πρόσωπο της εκπροσώπου του Μ.Ε.Σ.Α., με την αιτιολογία ότι κατ΄επανάληψη έχει παραβιάσει με τις πράξεις της, τις προαναφερθέντες αρχές μας, δηλώνοντας ότι δεν θα την ψηφίσουμε για τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου.

Μετά το πέρας της μυστικής ψηφοφορίας, ο εκπρόσωπος της παράταξης ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ εξελέγη Πρόεδρος με έξη ψήφους έναντι πέντε της δεύτερης υποψηφιότητας του εκπροσώπου του Μ.Ε.Σ.Α. .Αμέσως μετά κατέθεσε πρόταση ο προεδρεύων της διαδικασίας να αναλάβει ο εκπρόσωπος του Μ.Ε.Σ.Α. την θέση του Γενικού Γραμματέα και παρακάλεσε να είναι μάλιστα η μοναδική υποψήφια για να λάβει, αν είναι δυνατόν, τον απόλυτο αριθμό ψήφων .

Αρνήθηκε όμως τη θέση του Γενικού Γραμματέα λέγοντας:

<< Εφόσον δεν παίρνω την θέση του Προέδρου δεν δέχομαι την θέση του Γενικού Γραμματέα >>.


Με πρωτοβουλία μας ζητήθηκε εικοσιτετράωρη διακοπή ώστε ο νέος Πρόεδρος να κάνει όλες εκείνες τις επαφές – συζητήσεις, για να επιτευχθεί ο κοινός στόχος της διαπαραταξιακής σύστασης του Προεδρείου.

Για δεύτερη φορά όμως αρνήθηκε η εκπρόσωπος του Μ.Ε.Σ.Α. λέγοντας :

<< Εγώ και η παράταξή μου εφόσον δεν μας δίνετε τη θέση που μας ανήκει δηλαδή του Προέδρου δεν θα συμμετέχουμε πια σε κανένα όργανο >>.


Κατόπιν όλων αυτών προχώρησε ο προεδρεύων στην ερώτηση << ποιος θα βάλλει υποψηφιότητα για την θέση του Γενικού Γραμματέα; >> Μετά από την σιωπή όλων, στράφηκε στην τρίτη σε έδρες παράταξη δηλαδή το Ε.Α.Μ.Ε. και ζήτησε να θέσουμε υποψηφιότητα για την συγκεκριμένη θέση.


Μετά το αδιέξοδο που προέκυψε, οφείλοντας να συστήσουμε το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας και μάλιστα λόγω των άμεσων δύσκολων προκλήσεων που πρέπει να αντιμετωπίσουμε, όχι μόνο ως Διοικητικό Συμβούλιο αλλά και ως εργαζόμενοι, όπως ιδιωτικοποίηση, θέσεις εργασίας, ΝΕΑ ΣΣΕ κ.λ.π., αποδεχτήκαμε τη θέση του Γενικού Γραμματέα με την εξής δήλωση:

<<Αν και όποτε πεισθούν όλοι ότι το θέμα δεν είναι οι θέσεις και η νομή της εξουσίας αλλά οι υπηρεσίες που οφείλουμε να προσφέρουμε για τα συμφέροντα των εργαζομένων, η θέση του Γενικού Γραμματέα είναι στην διάθεση του Προεδρείου για οποιονδήποτε και άμεσα >>.


Κλείνοντας, απευθύνουμε το ερώτημα προς την παράταξη του Μ.Ε.Σ.Α., που στην ανακοίνωση του για την διαδικασία σύνθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου καταγγέλλει τους πάντες και τα πάντα, μιλάει για υπόγειες διεργασίες, καρέκλες, παρελθόν, θέατρο σκιών, κ.α. :

‘’Γιατί δεν προτάθηκε άλλο πρόσωπο από τη συγκεκριμένη παράταξη για τη θέση του Προέδρου ( μιας και η μη εμπιστοσύνη τέθηκε στο πρόσωπο της εκπροσώπου του Μ.Ε.Σ.Α.) που ενδεχομένως επιθυμούσε;

Η απάντηση είναι προφανής.

Το ποιος λοιπόν παίζει παιχνίδια θρόνου, ας το αποφασίσουν οι εργαζόμενοι που έχουν την αγωνία για το εργασιακό τους μέλλον, τις θέσεις εργασίας τους και τις αμοιβές που καλύπτει η ΣΣΕ τους .


Έως τότε το Ε.Α.Μ.Ε. θα λειτουργήσει για τα συμφέροντα των εργαζομένων και όχι για τους καημούς κανενός και καμιάς .


ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ:


- Η Εταιρεία σε Ελληνικά χέρια


- ΣΣΕ και Ε.Κ. στα επίπεδα του 2010


- Χορήγηση Έκτακτου Πριμ  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου