Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΦΘΑΛΜΙΔΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Την Τετάρτη 20/12/17 πραγματοποιήθηκε Δ.Σ. ΕΛΠΕ, όπου, μεταξύ άλλων θεμάτων, συζητήθηκαν και πάρθηκαν αποφάσεις, οι οποίες με προβληματίζουν και με ανησυχούν βαθύτατα. Θεωρώ, λοιπόν, ότι είναι απαραίτητο να σας ενημερώσω.

Στην παρουσίαση του θέματος περί Ιδιωτικοποίησης του 35,5% που κατέχει το Ελληνικό Δημόσιο και έχει παραχωρηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ, επιχειρήθηκε από..
πλευράς Διοίκησης των ΕΛΠΕ η απαξίωση του γεγονότος με την δικαιολογία, προκειμένου να μας καθησυχάσει, πως δεν πρόκειται για πώληση αλλά για αξιοποίηση. Όλοι καταλαβαίνουμε την πολύ δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται η σημερινή Διοίκηση του ομίλου ΕΛΠΕ και κατ’ επέκταση η κυβέρνηση, αφού η πώληση έχει ήδη δρομολογηθεί με τον πιο επίσημο τρόπο, διότι έχει δηλωθεί και έχει ήδη ψηφιστεί στον προϋπολογισμό του 2018. 

Επιπλέον, μας ζητήθηκε να εξουσιοδοτήσουμε την Διοίκηση των ΕΛΠΕ, να παράσχει πληροφορίες και στοιχεία στο ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να διευκολυνθεί η Ιδιωτικοποίηση. Φυσικά αρνήθηκα να συναινέσω, επειδή πιστεύω, ότι, όχι μόνο δεν πρέπει να δίνονται πληροφορίες, αλλά πρέπει και να ακυρωθεί οριστικά η πώληση. Το ποσόν των 500 εκατομμυρίων € που ορίζεται ως αντίτιμο για «το ξεπούλημα» είναι ανάξιο λόγου, εάν λάβουμε υπ’ όψιν μας, ότι η πραγματική αξία της εταιρείας κοστολογείται σήμερα σε ποσά που ξεπερνούν τα 6,5 δις €, έχοντας κατά νου, ότι αυτή την χρονική περίοδο είναι σε εξέλιξη οι έρευνες για Φυσικό Αέριο και Υδρογονάνθρακες και το ενδιαφέρον παγκοσμίων οικονομικών «παικτών» είναι ιδιαίτερα μεγάλο.

Πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους μας πως ξεκινά ένας αγώνας, που πρέπει να δοθεί με όλες τις δυνάμεις και τα μέσα που διαθέτουμε και που, αν κερδηθεί, εκτός του ότι θα προσθέσει αξία, θα δώσει την δυνατότητα ίδρυσης Ταμείου για την ενίσχυση του Ασφαλιστικού, της Παιδείας, της Υγείας και μιας σειράς άλλων κοινωνικών δράσεων. Το σύνθημα που πρέπει λοιπόν να κυριαρχήσει είναι:
ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ, ΕΘΝΙΚΗΣ & ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Ένα άλλο θέμα στο  οποίο υπήρξε αντιπαράθεση, ήταν οι συνεχείς Διευθυντοποιήσεις Στελεχών. Στην προσπάθειά της η  Διοίκηση να ετοιμάσει τον δικό της στρατό με τα δικά της παιδιά, παραβιάζει συνεχώς τις διαδικασίες και τους κανονισμούς, που η ίδια θέσπισε με αποφάσεις της. Καταστρατηγώντας, λοιπόν, όλους τους νόμιμους κανόνες, τοποθέτησε καινούργιους Αναπ. Γενικούς Δ/ντές, Δ/ντές Ι, σε θέσεις που η ίδια είχε καταργήσει κινούμενη από την ανάγκη ανταμοιβής για τις υπηρεσίες που της προσέφεραν παρακάμπτοντας κάθε εμπόδιο. Ενώ αντίθετα στα στελέχη  που δεν «συνεμορφώθησαν προς τας υποδείξεις» ή δεν ήταν κομματικά προσκείμενα απαντούσαν «θέλαμε αλλά δυστυχώς αυτές οι βαθμίδες καταργήθηκαν!!!!».
Δύο μέτρα και δύο σταθμά!!!
Πόσο γρήγορα έπεσαν οι μάσκες της αξιοκρατίας, της αριστείας και τα άλλα φληναφήματα, που μας σερβίρει ο Όμιλος….

Κύριοι της Διοίκησης, σταματήστε να φτιάχνετε στρατούς, καταστρέφετε την Εταιρεία.  Έχετε υπερβεί κάθε προηγούμενο όριο.    Ενημερώστε τους εργαζόμενους, αν υπάρχει αντίστοιχη εταιρεία στον κόσμο με τόσους πολλούς Διευθυντές!
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΥΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στην ίδια συνεδρίαση, αυτό που κυριολεκτικά ξεπερνάει τα όρια, ήταν το θέμα της σύμβασης του φαγητού. Εκεί τα είδαμε και τα ζήσαμε όλα. Μετά την πολύμηνη καθυστέρηση και μετά από το πλήθος των καταγγελιών, αλλά και την κατάθεση στοιχείων από πλευράς μου προς τη Δ/ντρια Προμηθειών κα Σπυριδάκη, έφερε η εταιρεία εισήγηση για κατοχύρωση του Διαγωνισμού φαγητού σε κάποιον ΑΠΟΣΤΟ CATERING, του οποίου α) οι ισολογισμοί των 3 τελευταίων ετών, οι οποίοι απαιτούσαν 2 εκ. € κατ’ έτος, δεν ήταν επικυρωμένοι από τη ΔΟΥ αλλά από τον λογιστή του  (για τον  ίδιο  λόγο  αποκλείστηκε  άλλη  εταιρεία),  β) έχει χρέος  εκατομμυρίων  € στο ΕΦΚΑ (ΙΚΑ)  και  στο  Δημόσιο  και  γ) έχει ακάλυπτες επιταγές χιλιάδων € σφραγισμένες και είναι στη λίστα του ΤΕΙΡΕΣΙΑ…
Προς μεγάλη μας έκπληξη και για πρώτη φορά στην ιστορία της Εταιρείας μπαίνει εργολάβος με τόσο σοβαρά προβλήματα για να σιτίσει τους εργαζόμενους, δίνοντας προσφορά 3,8 € ανά γεύμα έναντι 3,9 € και 4 € ανά γεύμα των υπολοίπων δύο προσφορών, δηλαδή διαφορά της τάξεως μόλις των 10 και 20 λεπτών, υπολειπόμενος των 4,8 € ανά γεύμα, που υπογράψαμε στην ΕΣΣΕ και τον Εσωτερικό Κανονισμό.
Αλήθεια, πως αυτή η Εταιρεία πήρε φορολογική ενημερότητα, όταν μόνο στην Μιχαλού δεν χρωστά (ή χρωστά κι εκεί;;;;)…
Γιατί τέτοια εμμονή και αγωνία από τη Διοίκηση της Εταιρείας  για να κατοχυρώσουν τη σύμβαση υπέρ του ΑΠΟΣΤΟ CATERING, όταν υπάρχουν τόσα πολλά σοβαρά θέματα; Με ιδιαίτερη έκπληξη και πολλά ερωτηματικά ακούσαμε το μέλος του Δ.Σ. κο Κουνέλη να μας λέει ότι δεν θα λάβει μέρος στην ψηφοφορία, διότι είναι Δικηγόρος της ΑΠΟΣΤΟ CATERING, αλλά μας ενημέρωσε ότι είναι καλή εταιρεία και πρέπει να την ψηφίσουμε!!!!!!!!!!!!!!!! 
Η στάση αυτή  είναι  εξοργιστική!   Υπό φυσιολογικές συνθήκες τέτοιες εταιρείες δεν θα μπορούσαν να περάσουν ούτε απ΄ έξω απ’ την πύλη, τώρα τις βάζουμε μέσα μετά φανών και λαμπάδων!! 
Γιατί;;; Ποιοι επωφελούνται;;;
Οι δύο εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Δ.Σ. ΕΛΠΕ αρνηθήκαμε να ψηφίσουμε μια Εταιρεία με τόσο σοβαρά προβλήματα αφερέγγυα. Η πρότασή μας ήταν να ακυρωθεί ο Διαγωνισμός και να γίνει  νέος  με καθαρούς όρους και με συμμετοχή  νέων  & υγειών εταιρειών  και  με  ηλεκτρονικό  τρόπο.  Επίσης ζητήσαμε την επιστροφή στους εργαζόμενους της διαφοράς του 1 ευρώ ήτοι 300 € ανά έτος, με τη μορφή κουπονιών.
Δυστυχώς για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά αποκλειστικά και μόνο την υγεία των εργαζομένων, η Διοίκηση εκώφευσε  και λειτούργησε με βάση μόνο τα συμφέροντα επιχειρηματία ΑΠΟΣΤΟ CATERING !

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ ΜΑΣ.
ΝΤΡΟΠΗ & ΑΙΣΧΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΥΣ

                                                 ΟΦΘΑΛΜΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

                      ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ – ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΕΛΠΕ

1 σχόλιο:

  1. Γεια σας κυριες και κυριοι.Κανεις ελληνας πολιτης καμια ελληνικη κυβερνηση δεν θελει το Ξεπουλημα των ΕΛΠΕ σε ξενα οικονομικα συμφεροντα.Οι Δανειστες εκβιαζουν οποια κυβερνηση κυβερναει την ελλαδα να πουληση .Οι εργαζομενοι προσπαθουσαν με απεργιες με κινητοποιησεις να αντιδρασουν.Υπαρχει λυση στο προβλημα του σωματιου.Να πανε ολοι οι εργαζομενοι στης δουλειες τους να μην χασουν ουτε ενα ενσημο ουτε ενα μερωκαματο γιατι οι καιροι δυσκολοι για μιωσεις αποδοχων.ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΦΟΡΤΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΒΕΝΖΙΝΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ.ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΥΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ.ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ.ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΗ ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΙ ΠΟΥΛΑΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή