Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017

"Κοσμοκλιματολογία", η θεωρία απ' τη Δανία, που "χαλάει την πιάτσα" της κλιματικής απάτης.


Από το greeklignite.blogspot.gr
Πριν από δυο χρόνια, μια ανακοίνωση της ΝΑΣΑ είχε τρελάνει τους πάντες, καθώς, ούτε λίγο ούτε πολύ, έλεγε πως η χρήση ΑΠΕ αντί για ορυκτά καύσιμα αυξάνει τη θερμοκρασία του πλανήτη! Μια ερευνητική εργασία, που δημοσιεύθηκε ηλεκτρονικά στις 14/12/2015 στο Nature Climate Change, με τίτλο "Implications for climate sensitivity from the response to individual forcings, έλεγε πως τα μικροσωματίδια (aerosols), που εκπέμπονται στην ατμόσφαιρα κατά την καύση ορυκτών καυσίμων, ιδίως τα θειούχα, λειτουργούν κατά παρόμοιο τρόπο με τα ανάλογα μικροσωματίδια που εκπέμπονται κατά τις ηφαιστειακές εκρήξεις και είναι γνωστό πως ανακλούν μέρος της ηλιακής ακτινοβολίας πίσω στο διάστημα, προκαλώντας τοπική ψύξη των περιοχών όπου γίνονται οι εκπομπές. Όλες λοιπόν οι προσπάθειες να βάλουμε ΑΠΕ για να περιοριστεί η χρήση των ορυκτών καυσίμων τελικά θα έχουν ως αποτέλεσμα, στην πραγματική ζωή, ν’ αυξήσουν τη θερμοκρασία σ' αυτές τις περιοχές!

Μια νέα εργασία που αφορά ..
αυτά ακριβώς τα μικροσωματίδια, αυτή τη φορά από ερευνητές του Πολυτεχνείου της Κοπεγχάγης, του Εβραϊκού Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ και του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, δημοσιεύτηκε στις 19/12/2017 στο Nature Communications, με τίτλο "Increased ionization supports growth of aerosols into cloud condensation nuclei". Η εργασία αποτελεί πειραματική επιβεβαίωση μιας θεωρίας που είχε παρουσιάσει απ' το 2007 ο βασικός ερευνητής της ομάδας Δανός Henrik Svensmark, καθηγητής Ατμοσφαιρικής Φυσικής στο Πολυτεχνείο της Δανίας. 

Η θεωρία αυτή υποστηρίζει πως οι κοσμικές ακτίνες που προσπίπτουν στη γη ευθύνονται για το σχηματισμό των νεφών και συνεπώς επηρεάζουν το κλίμα: πρόσπτωση λιγότερων κοσμικών ακτίνων οδηγεί σε λιγότερα νέφη και τελικά σε θέρμανση της Γης, δηλαδή τελικά κλιματική αλλαγή από εντελώς διαφορετική αιτία, που δεν έχει την παραμικρή σχέση με ανθρώπινες δραστηριότητες. Η εικόνα της αρχής, από τη θεωρία του Svensmark, δείχνει πως η μεταβολή της ροής της κοσμικής ακτινοβολίας συσχετίζεται πολύ καλά με τις αλλαγές στη θερμοκρασία των ωκεανών κι όπως έχουμε δει και σε παλαιότερες αναρτήσεις, η μεταβολή της θερμοκρασίας των ωκεανών σχετίζεται ευθέως με την έκλυση CO2 απ' αυτούς, που αποτελούν τη βασική δεξαμενή CO2 στον κύκλο του άνθρακα του πλανήτη. Και η κλίμακα του χρόνου πάει 500 εκατ. χρόνια πίσω!

Ο Svensmark έδωσε στη θεωρία του τον τίτλο Cosmoclimatology, έχει κάνει αρκετές δημοσιεύσεις απ' το 1997 πάνω στο ίδιο θέμα και μια που η θεωρία του "χαλάει την πιάτσα" σε σχέση με τις politically correct απόψεις του IPCC του ΟΗΕ, δεν έχει δει ιδιαίτερη δημοσιότητα απ' το συστηματικά διαπλεκόμενο τύπο.

Η τωρινή δημοσίευση στο Nature Communications λέει περιληπτικά πως "Οι κοσμικές ακτίνες είναι οι κύριοι παραγωγοί ιόντων στην χαμηλότερη ατμόσφαιρα της Γης. Αυτά τα ιόντα αλληλεπιδρούν με τα υπάρχοντα μικροσωματίδια (aerosols) και φορτίζουν ένα κλάσμα από αυτά. Αυτό το κλάσμα φορτισμένων μικροσωματιδίων είναι ανεξάρτητο του ρυθμού ιονισμού σε σταθερή κατάσταση. Η εργασία διερευνά θεωρητικά και πειραματικά την επίδραση του ιονισμού στην ανάπτυξη μικροσωματιδίων σε πυρήνες συμπύκνωσης νέφους. Δείχνει ότι η ροή μάζας μικρών ιόντων μπορεί να αποτελέσει σημαντική προσθήκη στην ανάπτυξη που προκαλείται από τη συμπύκνωση ουδέτερων μορίων. Υπό ατμοσφαιρικές συνθήκες η ανάπτυξη από τα ιόντα μπορεί να αποτελέσει αρκετό ποσοστό της ανάπτυξης από συμπύκνωση ουδέτερων μορίων. Οι πειραματικές μελέτες, (συνολικής διάρκειας 3100 ωρών σε 11 πειραματικούς κύκλους), που διεξήχθησαν και ποσοτικοποιούν την επίδραση ιόντων στην ανάπτυξη μικροσωματιδίων μεταξύ πυρήνων και μεγεθών > 20 nm βρίσκουν καλή συμφωνία με τη θεωρία. Η συμπύκνωση που προκαλείται από ιόντα θα πρέπει να είναι σημαντική όχι μόνο στη σημερινή ατμόσφαιρα της Γης, για την ανάπτυξη μικροσωματιδίων σε πυρήνες συμπύκνωσης νέφους κάτω από αρχικές θαλάσσιες συνθήκες, αλλά και υπό υψηλό ατμοσφαιρικό ιονισμό, που προκαλείται από αυξημένη δραστηριότητα των σουπερνόβα." 

Η ουσία πάντως, από όλες τις δημοσιεύσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία χρόνια και δεν ευθυγραμμίζονται με το IPCC του ΟΗΕ, είναι πως παρά τη σημαντική πρόοδο της επιστήμης σε σχέση με προηγούμενους αιώνες, τα μυστήρια του σύμπαντος παραμένουν άλυτα. Κατά το κοινώς λεγόμενο εξακολουθούμε "να μην ξέρουμε την τύφλα μας" για το πώς λειτουργεί ο πλανήτης μέσα στο σύμπαν, τι επηρεάζει πραγματικά το κλίμα και τι όχι κι ο μόνος που δεν δίνει την παραμικρή σημασία σ' αυτό είναι ο ίδιος ο πλανήτης, που λειτουργεί σε γεωλογική κλίμακα χρόνου, όχι στην ανθρώπινη, όχι στην κλίμακα των βραδινών τηλεοπτικών δελτίων προπαγάνδας/"fake news". 

Η προπαγάνδα των πολιτικών για "συγκράτηση της ανόδου της θερμοκρασίας του πλανήτη έως 2οC" βάζοντας ...αιολικά, μόνο με το κλίμα δεν έχει σχέση, καταρχήν είναι δικαιολογία επιβολής παγκόσμιου φόρου CO2, προκειμένου η λεηλασία των πόρων των πολλών απ' τους λίγους να συντονιστεί σε πλανητικό επίπεδο. Και προοίμιο της προώθησης της μιας και μόνης κυβέρνησης στον πλανήτη, στο όνομα φυσικά της "σωτηρίας" του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου