Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Άδειες για πέντε θαλάσσια οικόπεδα εξασφάλισε η Energean στο διαγωνισμό του Ισραήλ

Από το energypress.gr
Η Energean και μια κοινοπραξία ινδικών πετρελαϊκών εξασφάλισαν οικόπεδα στην ισραηλινή ΑΟΖ μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού στον οποίο συμμετείχαν.

Υπενθυμίζεται ότι οι προσφορές υποβλήθηκαν πριν από 18 μήνες, ενώ όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ενέργειας, η Energean εξασφάλισε άδειες έρευνας και παραγωγής για τα οικόπεδα 12, 21, 22, 23 και 31, τα οποία γειτνιάζουν στα κοιτάσματα Καρίς και Τανίν που επίσης εκμεταλλεύεται η ελληνική εταιρεία.

Παράλληλα, κοινοπραξία..
των ινδικών ONGC Videsh, Bharat PetroResources, Indian Oil Corp και Oil India εξασφάλισαν τις άδειες για το οικόπεδο 32.


Όπως δήλωσε σχετικά ο υπουργός, Γιουβάλ Στάινιτς, «μιλάμε για την αρχή μιας μακρόχρονης διαδικασίας που θα οδηγήσει στην εκμετάλλευση του δυναμικού της ισραηλινής ΑΟΖ προς όφελος των πολιτών της χώρας. Καλωσορίζω τις ινδικές και την ελληνική επιχείρηση στην ισραηλινή οικονομία».

Παράλληλα, ανέφερε ότι «το γεγονός ότι μόνο κάποια από τα οικόπεδα είχαν ζήτηση, μας αναγκάζει να αντλήσουμε συμπεράσματα για το μέλλον. Πιστεύω ότι το μνημόνιο συνεργασίας που υπογράψαμε την περασμένη εβδομάδα για αγωγό από το Ισραήλ ως την Ιταλία θα κάνει την εξερεύνηση στο Ισραήλ πιο ελκυστική. Κατ’ επέκταση, θα προετοιμάσουμε νέο διαγωνισμό το 2018».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου