Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Την Παρασκευή 24/11/17 πραγµατοποιήθηκε το τακτικό ∆.Σ. του Σωµατείου µας και αφού κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τους αδικοχαµένους συνανθρώπους µας στη ∆υτική Αττική, τα θέµατα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση ήταν τα εξής:

Α) Αναπλήρωση της θέσης του Γραµµατέα Τύπου και ∆ηµ. Σχέσεων που µέχρι πρότινος κατείχε ο συν. Π. Οφθαλµίδης από τον συν. Κων. Ρόκα, µε ψήφους 13 ΥΠΕΡ και 7 ΚΑΤΑ. Ευχόµαστε στο συνάδελφο επιτυχία στο έργο του.

Β) Στήριξη στους πληγέντες της ∆υτικής Αττικής. Από την πρώτη στιγµή υπήρξαµε ..
αυτόπτες µάρτυρες της µεγάλης καταστροφής που υπέστησαν οι συµπολίτες µας στη ∆υτική Αττική. Μια καταστροφή που δυστυχώς προκάλεσε και ανθρώπινες απώλειες πέραν από τις απίστευτες καταστροφές σε υποδοµές και περιουσίες. Το Σωµατείο µας δραστηριοποιήθηκε άµεσα προς ανακούφιση, στα µέτρα του δυνατού, των συνανθρώπων µας που έδιναν κυριολεκτικά µάχη για τη ζωή τους.
Προχωρήσαµε στην αγορά και διάθεση σε πρώτη φάση 100 ζευγαριών γαλότσες καθώς και 50 κουβερτών τις οποίες θα διαθέσουµε τις επόµενες µέρες. Επίσης αποφασίστηκε οµόφωνα η διάθεση 5.000 ευρώ από το ταµείο του Σωµατείου µας, έτσι ώστε να αγοραστούν είδη πρώτης ανάγκης και να διατεθούν µε ευθύνη της διαπαραταξιακής επιτροπής η οποία συστάθηκε για το λόγο αυτό. 

Ταυτόχρονα έγινε διεξοδική συζήτηση για τα επόµενα βήµατα του συνδικάτου, σε ότι έχει να κάνει µε την ευρύτερη στήριξη των πολλών συναδέλφων που έχουν πληγεί από τη θεοµηνία.

Σε αυτό το σηµείο πρέπει να τονιστεί η σπουδαιότητα του να προσφερθεί πέραν από την υλική βοήθεια και προσωπική εθελοντική εργασία µέσω οµάδων εθελοντών οι οποίες θα απαρτίζονται από συναδέλφους και θα στηρίζουν τους συνανθρώπους µας που έχουν αυτή τη στιγµή ανάγκη. Για περισσότερες λεπτοµέρειες θα σας ενηµερώσει η διαπαραταξιακή επιτροπή που προαναφέραµε.

Γ) Επικείµενη ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ. Η κατάθεση του προϋπολογισµού για το 2018 έκρυβε και µία έκπληξη που άλλοι την περίµεναν και άλλοι φοβόντουσαν να την προφέρουν. Τα 500 εκατοµµύρια που προβλέπονται ως έσοδα από την πώληση των ΕΛΠΕ καταδεικνύουν σαφώς το µονόδροµο στον οποίο οδηγείται το συνδικάτο µας. Αποτελεί κοινή πεποίθηση όλων µας πως τέτοιες λογικές δεν πρόκειται να περάσουν. Η σπουδαιότητα να παραµείνουν υπό δηµόσιο έλεγχο επιχειρήσεις επιπέδου ΕΛΠΕ, ∆ΕΗ, ΕΥ∆ΑΠ κ.α. µας υποχρεώνει να σταθούµε απέναντι,
αγωνιζόµενοι ενάντια στο ξεπούληµα που όπως φαίνεται επιχειρείται. Έχει ήδη σχεδιαστεί η απαραίτητη δέσµη ενεργειών που απαιτείται εκ των περιστάσεων έτσι ώστε να καταδειχτεί σε πρώτη φάση η πλήρης αντίθεσή µας στα επιχειρούµενα και ταυτόχρονα να σχεδιαστεί από κοινού µε όλα τα εµπλεκόµενα σωµατεία η επόµενη µέρα που καθώς φαίνεται θα είναι οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις, κάθε µορφής και κάθε είδους. Καµία κυβέρνηση δεν µπορεί να ισχυριστεί ότι κυβερνά αν δεν διαθέτει στα χέρια της τον έλεγχο τέτοιων επιχειρήσεων. Αν κάποιοι θεωρούν ότι ο ελληνικός
λαός θα αρκεστεί σε κυβερνήσεις – διαχειριστές, τότε δυστυχώς πλανάται πλάνη οικτρά. Η ευθύνη όλων των ως άνω αναφερόµενων θα είναι ευθύνη όλων των παρατάξεων στο σύνολό τους, καθώς αποφασίστηκε διαπαραταξιακή εκπροσώπηση και για αυτό το τόσο σοβαρό ζήτηµα.

∆) Groupama : Μετά από µεγάλη και διεξοδική συζήτηση η οποία απαίτησε και διακοπή του ∆.Σ., αποφασίστηκε µε ψήφους 19 ΥΠΕΡ και 1 ΛΕΥΚΟ, η αποδοχή της πρότασης της Groupama η οποία προσφέρει «ελάχιστο εγγυηµένο επιτόκιο το οποίο θα ανέρχεται σε ποσοστό 2,25% για ένα επιπλέον έτος (1/1/2018 έως 31/12/2018) και διαχειριστικά έξοδα 0,25%». Ταυτόχρονα θα ζητηθεί από την εταιρεία ο χρόνος που έρχεται και µέχρι τη λήξη του συµβολαίου, να αφιερωθεί στις
απαραίτητες ενέργειες οι οποίες θα οδηγήσουν στη διεξαγωγή διεθνούς διαγωνισµού, καθώς φαίνεται πως το µέγεθος πλέον του Συµβολαίου το καθιστά δύσκολα διαχειρίσιµο από εταιρείες που δραστηριοποιούνται εντός των ελληνικών συνόρων.
Η απόφαση του ∆.Σ. τελεί υπό την αίρεση του Γενικού Συµβουλίου µας το οποίο σε σύντοµο χρονικό διάστηµα θα πραγµατοποιηθεί.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Έχουµε αναφέρει πολλές φορές στο παρελθόν πως οι εποχές που ζούµε είναι πονηρές και δύσκολες. Μετά την τελευταία κατάθεση του προϋπολογισµού, δυστυχώς επιβεβαιωθήκαµε µε το χειρότερο τρόπο. Παρόλα αυτά, δηλώνουµε έτοιµοι να αντιµετωπίσουµε τις προκλήσεις των εποχών που ζούµε και διαθέτουµε τη βεβαιότητα πως µε την απαιτούµενη συσπείρωση γύρω από το θεσµό του Σωµατείου µας θα είµαστε για µία ακόµα φορά νικητές και δικαιωµένοι. Η ενότητα είναι η
δύναµή µας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου