Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Επενδύσεις ύψους $331 δις στον τομέα της ενέργειας

Από το naftikachronika.gr
Σημαντικές επενδύσεις σε πετρελαϊκά και ενεργειακά έργα πραγματοποιούνται στις χώρες του Περσικού Κόλπου (Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μπαχρέιν, Ομάν, Κουβέιτ), οι οποίες υπερβαίνουν σε αξία τα $331,4 δις.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Gulf Business, ο αριθμός των έργων που βρίσκονται υπό εκτέλεση στις χώρες του Περσικού Κόλπου και αφορούν..
τον πετρελαϊκό και τον ενεργειακό τομέα των παραπάνω χωρών ανέρχεται σήμερα σε 361. Τα έργα αυτά εκτιμάται ότι αντιπροσωπεύουν το 30% του ΑΕΠ των χωρών του Περσικού Κόλπου και το 60% της αξίας των συνολικών εξαγωγών τους.

Η έντονη τάση για επενδύσεις στους τομείς της ενέργειας τροφοδοτείται από τις υψηλές τιμές του πετρελαίου, οι οποίες κυμαίνονται γύρω στα $60/βαρέλι. Δημοσίευμα του Bloomberg επισημαίνει ότι μέχρι τα τέλη του 2017 αναμένεται πως οι τιμές του πετρελαίου θα αγγίξουν και θα ξεπεράσουν τα $80/βαρέλι. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τις απόψεις διεθνών αναλυτών ότι η ζήτηση για πετρέλαιο μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους θα έχει αυξηθεί κατά 1,5 εκατ. βαρέλια/ημέρα, υποχρεώνει τις κυβερνήσεις των χωρών σε νέες επενδύσεις στον ενεργειακό τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου