Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Αύξηση Ρεκόρ 235% στα Καθαρά Κέρδη της Τουρκικής TUPRAS

Από το energia.gr
Τα καθαρά κέρδη της TUPRAS, του τουρκικού κολοσσού στον τομέα της διύλισης, σημείωσαν αύξηση 235% κατά το τρίτο τρίμηνο του 2017 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, όπως ανακοίνωσε χθες η εταιρεία.

Η TUPRAS αύξησε επίσης ..
τα έσοδα από πωλήσεις σε $ 10,1 δισ. και τα καθαρά κέρδη της σε $ 860 εκατ. την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας.
«Ως αποτέλεσμα των αυξήσεων κατά 13,6% της μέσης τιμής του αργού, κατά 18,6% της μέσης συναλλαγματικής ισοτιμίας αμερικανικού δολαρίου - τουρκικής λίρας και κατά 10% του όγκου των πωλήσεων σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016, οι καθαρές πωλήσεις του τρίτου τριμήνου του 2017 αυξήθηκαν κατά 52%, ανερχόμενες σε $ 3,7 δισ.», αναφέρει το δελτίο τύπου.
Το διυλιστήριο ανακοίνωσε επίσης ότι αύξησε τα λειτουργικά του κέρδη σε $ 351,2 εκατ. κατά την περίοδο αυτή.

Η έντονη ζήτηση αυξάνει τα περιθώρια κέρδους
Το τρίτο τρίμηνο του 2017, οι φωτιές και οι απεργίες σε διυλιστήρια της Ευρώπης τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, καθώς και οι τυφώνες στις Ηνωμένες Πολιτείες, με σημαντική έξαρση την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, διατάραξαν την προσφορά προϊόντων πετρελαίου. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η έντονη ζήτηση αύξησε τα περιθώρια κέρδους των προϊόντων διύλισης.
Η TUPRAS δήλωσε ότι, ως αποτέλεσμα των βελτιωμένων περιθωρίων κέρδους το τρίτο τρίμηνο του 2017, το μέσο περιθώριο κέρδους για την περιοχή της Μεσογείου αυξήθηκε στα $ 6,50/ βαρέλι.
Κατά την ίδια περίοδο, το καθαρό περιθώριο κέρδους της TUPRAS έφτασε τα $ 8,95/ βαρέλι, δεδομένης της υψηλότερης πολυπλοκότητας της εταιρείας, σύμφωνα με την ίδια.

Παραγωγή 8,9 εκατομμυρίων τόνων
Κατά τη συγκεκριμένη περίδο, το διυλιστήριο παρήγαγε 7,7 εκατ. τόνους προϊόντων για πώληση στην εγχώρια αγορά και 1,2 εκατ. τόνους για διεθνείς πωλήσεις, αγγίζοντας συνολικό ύψος παραγωγής 8,9 εκατ. τόνων, σύμφωνα με το δελτίο τύπου.
«Η TUPRAS συνέχισε τις επενδύσεις της σύμφωνα με τους στόχους της και υλοποίησε επενδύσεις $ 124,3 εκατ. στον τομέα της διύλισης και θαλάσσιες επενδύσεις $ 73,5 εκατ. κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2017. Οι επιχειρησιακές μας διαδικασίες επωφελούνται από τις επενδύσεις μας που υπερβαίνουν τα $ 6 δισ. την τελευταία δεκαετία», αναφέρει το δελτίο τύπου.
Η TUPRAS είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες διύλισης στην περιοχή της Μεσογείου και η μοναδική στην Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου