Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Καινοτόμο σύστημα για την αντιμετώπιση πετρελαιοκηλίδων

Από το energypress.gr
Ένα πρωτοποριακό σύστημα για την αντιμετώπιση πετρελαιοκηλίδων βραβεύτηκε στην κατηγορία «Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις» στη φετινή τελετή για την απονομή των Βραβείων Ευρωπαίου Εφευρέτη (European Inventor Award 2017).

Ο Γερμανός Günter Hufschmid (φωτό) ανέπτυξε ένα..
μικρομετροποιημένο κερί (micronized wax), το οποίο ονομάζεται "Pure" και έχει τη δυνατότητα να απορροφά 7 φορές το βάρος του σε υδροφοβικά υγρά, συνεισφέροντας έτσι στην αντιμετώπιση πετρελαιοκηλίδων ή άλλων οικολογικών καταστροφών, όπως τα επικίνδυνα επίπεδα μόλυνσης στο Δέλτα του Νίγηρα.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Τα Βραβεία Ευρωπαίου Εφευρέτη 2017

Οι κορυφαίοι εφευρέτες για το 2017 βραβεύθηκαν από το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (European Patent Office - EPO) με τα Βραβεία Ευρωπαίου Εφευρέτη (European Inventor Award 2017) σε μία εντυπωσιακή τελετή που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο στη Βενετία. Τα ετήσια βραβεία του EPO, απονεμήθηκαν και φέτος για 12η συνεχόμενη χρονιά σε καινοτόμους εφευρέτες που ξεχωρίζουν για την εξαιρετική συνεισφορά τους στην κοινωνική εξέλιξη, την τεχνολογική πρόοδο και την οικονομική ανάπτυξη.Μοναδικές και πολλά υποσχόμενες τεχνολογίες στους τομείς της υγείας, του περιβάλλοντος και της ασφάλειας των πολιτών, και ειδικότερα όσον αφορά την ιατρική διάγνωση και απεικόνιση, τη δορυφορική πλοήγηση, τη διαχείριση πετρελαιοκηλίδων και την ανοσοποίηση, ξεχώρισαν στα φετινά βραβεία.

Περισσότερες από 600 προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής, της επιχειρηματικότητας, της πνευματικής ιδιοκτησίας, της επιστήμης και της ακαδημαϊκής κοινότητας παραβρέθηκαν στην τελετή απονομής των φετινών βραβείων.


Οι νικητές των Βραβείων Ευρωπαίου Εφευρέτη επιλέγονται από ανεξάρτητη κριτική επιτροπή αποτελούμενη από διεθνείς αυθεντίες στους χώρους της επιχειρηματικότητας, της επιστήμης, της ακαδημίας και της έρευνας, που εξετάζουν τις προτάσεις με κριτήριο τη συνεισφορά στην τεχνολογική πρόοδο, την κοινωνική εξέλιξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας και παραγωγής πλούτου στην Ευρώπη. Ο νικητής του Βραβείου Δημοφιλίας επιλέγεται από το κοινό, ανάμεσα σε 15 υποψήφιους, μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας.

Τα Βραβεία θεσπίστηκαν το 2006 από το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (European Patent Office - EPO) και μέσω της βράβευσης κάθε χρόνο σημαντικών εφευρέσεων που έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην καθημερινότητα των ανθρώπων, έχουν ως στόχο να αποδώσουν στους εφευρέτες την αναγνώριση που αξίζουν και να δημιουργήσουν στον χώρο ευγενή άμιλλα. Να σημειωθεί ότι η υποβολή υποψηφιότητας για το 2018 ολοκληρώθηκε στις 16 Οκτωβρίου 2017. Οι προκριθέντες θα ανακοινωθούν τον Απρίλιο του 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου