Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

"Πρωταθλητής" στην προμήθεια πετρελαίου της Κίνας η Ρωσία

Από το reporter.gr
Σε κορυφαίο προμηθευτή πετρελαίου της Κίνας αναδεικνύεται η Ρωσία για έβδομο συνεχόμενο μήνα.Αναλυτικότερα η Ρωσία είναι η πρώτη χώρα προμηθευτής της Κίνας για πετρέλαιο κατακτώντας τη θέση ανάμεσα στην Ανγκόλα και τη Σαουδική Αραβία.

Οι αποστολές ανήλθαν..
σε υψηλό ρεκόρ, καθώς τα διυλιστήρια έσπευσαν να αγοράσουν πετρέλαιο χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο, προκειμένου να ανταποκριθούν στα πρότυπα «καθαρότερων καυσίμων».

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Reuters, οι εισαγωγές από τη Ρωσία διαμορφώθηκαν τον περασμένο μήνα σε περίπου 6,35 εκατ. τόνους ή 1,545 εκατ. βαρέλια την ημέρα, δηλαδή ενισχύθηκαν κατά 60,5% από τον ίδιο μήνα της προηγούμενης χρονιάς, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Διοίκησης Τελωνείων της Κίνας.

Κατά τα πρώτα τρία τρίμηνα του έτους, οι όγκοι αργού από τη Ρωσία σημείωσαν άνοδο 18% σε ετήσιους όρους σε σχεδόν 45 εκατ. τόνους ή 1,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα, διατηρώντας τη θέση της χώρας στην κορυφή της κατάταξης και για το διάστημα αυτό.

Το χαμηλότερο κόστος του ρωσικού αργού και η μετατόπιση της Κίνας σε πιο «καθαρό» ντίζελ, ήταν η βασική κινητήριος δύναμη για τις αγορές-ρεκόρ στο ρωσικό πετρέλαιο.

Στο μεταξύ η Ανγκόλα, ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής της Κίνας, προσέφερε 11% περισσότερο αργό σε σχέση με πέρυσι, επίσης ξεπερνώντας τη Σαουδική Αραβία που βρίσκεται στην τρίτη θέση με ετήσια άνοδο 9,6% στις αποστολές αργού.

Οι συνολικές κινεζικές εισαγωγές αργού ανήλθαν το Σεπτέμβριο στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο που έχουν καταγράψει ποτέ, περίπου στα εννέα εκατ. βαρέλια την ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου