Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Χθες 24/10/17 πραγµατοποιήθηκε έκτακτο ∆.Σ. του Σωµατείου µας µε τα εξής θέµατα:


Α) Ενηµέρωση για Groupama – Αποφάσεις
Όπως σας είχαµε ενηµερώσει µε παλαιότερη ανακοίνωση, λόγω της λήξης των ασφαλιστηρίων της Groupama στο τέλος του τρέχοντος έτους, η Groupama κατέθεσε δύο εναλλακτικές προτάσεις που προβλέπουν την επέκταση του υπάρχοντος συµβολαίου. Οι προτάσεις ήταν οι εξής:

ΠΡΟΤΑΣΗ Α :
• ∆ιατήρηση του ελάχιστου εγγυηµένου επιτοκίου το οποίο θα ανέρχεται σε ποσοστό 2,50% για ένα επιπλέον έτος (1/1/2018 – 31/12/2018) και
• Ετήσιο ποσοστό χρέωσης διαχειριστικών εξόδων 0,50% από 0,25% που ισχύει σήµερα.

ΠΡΟΤΑΣΗ Β:
• Ελάχιστο εγγυηµένο επιτόκιο 1ου  έτους (2018) 2,25%
• Ελάχιστο εγγυηµένο επιτόκιο 2ου έτους (2019) 2,25% εάν η απόδοση του Γαλλικού 10ετούς κυβερνητικού οµολόγου είναι µεγαλύτερη ή ίση του 1,50%. Σε αντίθετη περίπτωση, η ελάχιστη εγγύηση επιτοκίου θα διαµορφωθεί σε ποσοστό 2%.
• Ελάχιστο εγγυηµένο επιτόκιο 3ου έτους (2020) 2,25%, εάν η απόδοση του Γαλλικού 10ετούς κυβερνητικού οµολόγου είναι µεγαλύτερη ή ίση του 1,50%. Σε αντίθετη περίπτωση, η ελάχιστη εγγύηση επιτοκίου θα διαµορφωθεί σε ποσοστό 1,75% και
• Αναπροσαρµογή και για τα τρία έτη του ετήσιου ποσοστού χρέωσης διαχειριστικών εξόδων σε 0,60% από 0,25% που ισχύει σήµερα.
     
    Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό η πρόταση Β, εµπεριέχει προϋποθέσεις οι οποίες είναι δύσκολο να εκτιµηθούν και είναι σαφώς µια σύνθετη πρόταση. Όσον αφορά την πρόταση Α, είναι πιο ξεκάθαρη. Σε κάθε περίπτωση παρατηρούµε µια αδικαιολόγητη αύξηση των διαχειριστικών εξόδων του προγράµµατός µας.
      Στη συζήτηση παρευρέθηκε ο Τεχνικός Σύµβουλος του Σωµατείου µας σε ασφαλιστικά θέµατα, ο οποίος απάντησε στις ερωτήσεις που του τέθηκαν από τα µέλη του ∆.Σ. που αφορούσαν τις τρέχουσες συνθήκες στην ασφαλιστική αγορά όπως ενδεικτικά τα τρέχοντα επιτόκια και το ύψος των διαχειριστικών εξόδων σε παρόµοια προγράµµατα. Μετά από διεξοδική και αναλυτική συζήτηση
αποφασίστηκε από το ∆.Σ. να απαντήσουµε στην Εταιρεία ως εξής : 

«Αποφασίσαµε ότι αποδεχόµαστε την πρόταση Α στο σκέλος που αναφέρει τη ∆ιατήρηση του ελάχιστου εγγυηµένου επιτοκίου το οποίο θα ανέρχεται σε ποσοστό 2,5% για ένα επιπλέον έτος (1/1/2018 – 31/12/2018). Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος, ζητούµε διαπραγµάτευση για τη µείωση των διαχειριστικών εξόδων από το 0,25% που ισχύει».

Σε κάθε περίπτωση θα περιµένουµε την απάντηση και αµέσως θα συνεδριάσει το ∆.Σ. τουΣωµατείου ώστε να λάβουµε τις οριστικές µας αποφάσεις µε τις διαδικασίες που ορίζει το Καταστατικό µας.

Β) Ενηµέρωση για απεργιακές κινητοποιήσεις για θέµατα Υγιεινής και Ασφάλειας
Έγινε ενηµέρωση προς το ∆.Σ. για ότι έχει συµβεί τις τελευταίες µέρες όσον αφορά την απόφαση του δικαστηρίου για τις απεργιακές µας κινητοποιήσεις και ότι ακολούθησε µε την απόφαση τελικά της εταιρείας, να σταµατήσει η λειτουργία της µονάδας του FCC για την απαραίτητη συντήρηση του συνόλου των βανών.
Επαναβεβαιώθηκε η προσήλωση του συνδικάτου στα ζητήµατα Υγιεινής και Ασφάλειας και σε κάθε περίπτωση η εντατικοποίηση των προσπαθειών µας για ασφαλέστερη εργασία. Στον αγώνα αυτό συµµετοχή έχουµε όλοι, Σωµατείο και εργαζόµενοι από όποιο µετερίζι βρισκόµαστε και στο βαθµό που µας αναλογεί.
Επαναδιατυπώσαµε την πάγια θέση µας ότι οι εργασίες θα πρέπει να γίνονται τηρώντας αυστηρά τις διαδικασίες και τα νόµιµα ωράρια.
Καλούµε όλους τους συναδέλφους να τηρούν απαρέγκλιτα τα µέτρα ασφαλείας και σε περίπτωση που αισθανθεί ο οποιοσδήποτε ότι υπάρχει κίνδυνος να δηµιουργηθούν ανασφαλείς συνθήκες, να αντιδρά άµεσα αναφερόµενος στους προϊσταµένους του και σε περίπτωση που δεν εισακούγονται να ενηµερώνουν άµεσα το Σωµατείο και τις ΕΥΑΕ.

                                        ΚΑΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ∆ΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ
                                       ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου