Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Ανταγωνιστικό το κόστος παραγωγής πετρελαίου στη Ρωσία

Από το energypress.gr
∆ημοσίευμα του επίσημου περιοδικού της "Russian Energy Week" αναφέρεται σε εκτίμηση του Υφυπουργού Ενέργειας της Ρωσίας, Anton Inyutsyn (φωτό), σύμφωνα με την οποία το κόστος της παραγωγής πετρελαίου στη χώρα είναι ανταγωνιστικό και συγκεκριμένα της τάξης των 3-8 δολαρίων / βαρέλι.

Σύμφωνα με Ρώσους αναλυτές, αυτό το κόστος είναι σήμερα χαμηλότερο σε σχέση με εκείνο σε ΗΠΑ και Σαουδική Αραβία, ενδέχεται, όμως, να αυξηθεί κατά 30-40% έως το 2025.

Ο κ. Inyutsyn δήλωσε, επίσης, ότι..
το 2016 η Ρωσία παρέμεινε στην πρώτη θέση των προμηθευτών φυσικού αερίου διεθνώς (μερίδιο 20%) και επέστρεψε στην πρώτη θέση της κατάταξης των προμηθευτών υγρών υδρογονανθράκων (12% της αγοράς πετρελαίου και 9% της αγοράς προϊόντων πετρελαίου).

Τον φετινό Μάρτιο, ο Υπουργός Ενέργειας Alexander Novak γνωστοποίησε ότι η Ρωσία έχει εντοπίσει αποθέματα πετρελαίου και αερίου για περισσότερα από 50 έτη και ότι το κόστος της παραγωγής πετρελαίου είναι της τάξης των 10-15 δολαρίων / βαρέλι.

Τον Μάρτιο του 2016, ο Υφυπουργός Ενέργειας, Kirill Molodtsov, δήλωσε ότι το μέσο κόστος της παραγωγής πετρελαίου είναι της τάξης των 2 δολαρίων / βαρέλι και της τάξης των 20 δολαρίων στην περίπτωση δυσπρόσιτων κοιτασμάτων.

Ο επικεφαλής της Rosneft, Igor Sechin, έχει προσδιορίσει το κόστος της παραγωγής στα κοιτάσματα που εκμεταλλεύεται η εταιρεία του στα 3 δολάρια / βαρέλι, όπως αναφέρει το πρακτορείο RIA Novosti.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου