Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Το «αμερικανικό όνειρο» του LNG αντιμετωπίζει πρόβλημα

Από το energypress.gr
Πρόβλημα χρηματοδότησης και βιωσιμότητας αντιμετωπίζουν αρκετές εταιρείες που φιλοδοξούν να κατασκευάσουν νέους σταθμούς υγροποίησης φυσικού αερίου στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει σε έκθεσή της η S&P, το φθηνό αέριο και οι προβλέψεις για αύξηση της ζήτησης διεθνώς δεν αρκούν για να στηρίξου αυτές τις επενδύσεις, καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν υψηλό κόστος κατασκευής και προκλήσεις στην υπογραφή μακροπρόθεσμων συμβολαίων.

Καθώς λοιπόν, οι ανωτέρω εταιρείες πασχίζουν να εξασφαλίσουν πόρους για την κατασκευή των εγκαταστάσεων, είναι ανοικτές..
σε συμβόλαια μικρότερης διάρκειας με τους υποψήφιους πελάτες τους, άρα τίθεται από νωρίς το ζήτημα της αποπληρωμής των δανειακών τους υποχρεώσεων.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σήμερα υπάρχουν πάνω από δέκα τέτοια σχέδια υπό κατασκευή ή σχεδιασμό, αλλά τους τελευταίους 18 μήνες κανένα δεν έχει λάβει την τελική επενδυτική του απόφαση. Ο μόνος σταθμός που λειτουργεί αυτή τη στιγμή εμπορικά είναι αυτός της Cheniere Energy στη Λουιζιάνα. Τόσο η Cheniere, όσο και η Dominion Energy που θα λειτουργήσει το δικό της σταθμό στα τέλη του έτους, έχουν συνάψει μακροπρόθεσμα συμβόλαια πέρα από τα μικρής διάρκειας, προκειμένου να στηρίξουν την αποπληρωμή των δανείων τους. Οι νεώτεροι παίκτες, όμως, αδυνατούν να κάνουν το ίδιο μέχρι στιγμής.

Η S&P εκτιμά ότι λόγω αυτής της κατάστασης, οι επενδυτές θα στραφούν στο εξής σε μικρότερους σταθμούς που να μπορούν να τους στηρίξουν με βραχυπρόθεσμα συμβόλαια εως πέντε ετών σε διάρκεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου