Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Ανακοίνωση ΠΣΕΕΠ για το Γενικό Συμβούλιο

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

To Σάββατο 23/09/17 πραγµατοποιήθηκε έκτακτο Γενικό Συµβούλιο του Σωµατείουµας σε συνέχεια του ∆.Σ. που πραγµατοποιήθηκε την Παρασκευή 22/09/17. Τα θέµατα τα οποία συζητήθηκαν ήταν τα εξής
:

Ασφαλιστικά Προγράµµατα : Ενηµερωθήκαµε από τη ∆ιοίκηση της Εταιρείας πως µε την λήξη των Ασφαλιστηρίων της Groupama στο τέλος του τρέχοντος έτους, η εν λόγω εταιρεία προτίθεται να καταθέσει δύο προτάσεις που προβλέπουν επέκταση του υπάρχοντος συµβολαίου µε σαφή όµως διαφοροποίηση (προς το χειρότερο) σε ότι έχει να κάνει στο εγγυηµένο επιτόκιο που ίσχυε έως σήµερα. Κοινή πεποίθηση όλων των παρατάξεων και όλων των συµβούλων υπήρξε το γεγονός πως σε συνεργασία µε τον Αναλογιστή που το ΠΣΕΕΠ συνεργάζεται, θα διερευνηθούν οι προτάσεις και τα στοιχεία της αγοράς και αναλόγως θα ενηµερώσουµε τους εργαζόµενους και θα πράξουµε πάντα
µε την σοβαρότητα και υπευθυνότητα που αρµόζει σε ένα τόσο σηµαντικό θέµα.

Εξουσιοδότηση Γ.Σ. προς το ∆.Σ. για πραγµατοποίηση απεργιακών κινητοποιήσεων για χρονίζοντα και σοβαρά θέµατα ασφαλείας : Μετά από διεξοδική συζήτηση στο ∆.Σ. της Παρασκευής και το Γενικό Συµβούλιο του Σαββάτου, και µε δεδοµένο πως σοβαρά και χρονίζοντα θέµατα ασφάλειας σε όλες τις εγκαταστάσεις, το Προεδρείο εισηγήθηκε µία δέσµη ενεργειών µε τις οποίες θα διεκδικήσουµε την επίλυση καταρχάς των θεµάτων που ενδεικτικά και σε πρώτη φάση έχουµε θέσει. 

Η εισήγησητου Προεδρείου έχει ως εξής :

Προκήρυξη δύο 48ωρων προειδοποιητικών απεργιών στις 13,14/10/2017 και 15,16/10/2017 και εξουσιοδότηση στο ∆.Σ. για προκήρυξη πολυήµερων απεργιών εφόσον κριθεί ότι δεν δόθηκαν οι αναγκαίες λύσεις στα κάτωθι αιτήµατα:

• Εφαρµογή νέων προδιαγραφών των ρυµουλκών ασφαλείας στα ΕΛΠΕ (Νότος)
• Ασφαλής λειτουργία FCC
• Ασφαλής διαδικασία προσθήκης Χηµικών
• ∆ηµιουργία 4ου συγκροτήµατος στο ΤΜ∆ ΒΕΑ
• Στελέχωση και εκσυγχρονισµός βοηθητικών παροχών ΒΕΘ
• Ασφαλής λειτουργία Βιολογικού ΒΕΕ

Οι ηµεροµηνίες των ΠΕ.ΣΥΝ. είναι :
 Παρασκευή 29/09/17 στις 16:00 στο Μαρούσι
 ∆ευτέρα 2/10/2017 στις 15:00 στις ΒΕΘ
 Τρίτη 3/10/2017 στις 15:00 στις ΒΕΕ
 Τετάρτη 4/10/2017 στις 15:00 στις ΒΕΑ

 Η Γενική Συνέλευση (ψηφοφορίες) θα πραγµατοποιηθεί την Πέµπτη 5/10 και την Παρασκευή 6/10/2017. 

Παράλληλα υπήρξαν στο Γενικό Συµβούλιο και άλλες προτάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις µε διαφορές στα αιτήµατα (από το ΣΚΕΕΠ, το Αγωνιστικό Μέτωπο και τη ∆ΑΚΕ), που τέθηκαν και αυτές σε ψηφοφορία. Στην ψηφοφορία που ακολούθησε η εισήγηση του Προεδρείου ψηφίστηκε µε 30 ψήφους, του ΣΚΕΕΠ µε 13, του Αγωνιστικού Μετώπου µε 2, της ∆ΑΚΕ µε 2 και υπήρξε και ένα λευκό.
               Ως εκ τούτου οι Περιφερειακές Συνελεύσεις καθώς και η Γενική µας Συνέλευση,θα πραγµατοποιηθούν τις ηµέρες και ώρες που αναφέρονται παραπάνω.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στο πλαίσιο της ανακήρυξης της τρέχουσας τριετίας σε τριετία Υγιεινής και Ασφάλειας, συνεχίζουµε να διεκδικούµε ασφαλείς συνθήκες για όλους τους εργαζοµένους, για όλες τις εγκαταστάσεις, για όλες τις τοπικές κοινωνίες.
Μπροστά σε αυτό τον αγώνα δεν λογαριάζουµε κάθε λογής ¨επιχειρηµατικά παιχνίδια¨, καθώς η αναγκαιότητα του να γυρνάµε όρθιοι στα σπίτια µας δεν επιτρέπει δεύτερες σκέψεις.

Το ΠΣΕΕΠ έχει µια µακρά και διαχρονική ιστορία προάσπισης των συµφερόντων όλων των εργαζοµένων, που δεν αναφέρονται µόνο σε οικονοµικούς όρους, αλλά κυρίως σε όρους ζωής και αξιοπρέπειας.
Το πλαίσιο διεκδίκησης για το οποίο θα αγωνιστούµε περιλαµβάνει µόνο µερικά από τα προβλήµατα που υπάρχουν στις εγκαταστάσεις, καθώς όλοι γνωρίζουµε πως τα εργοστάσια αποτελούν έναν ζωντανό αλλά και ιδιαίτερα σύνθετο οργανισµό, που δεν µας επιτρέπει ούτε να εφησυχάσουµε αλλά ούτε και να επαναπαυτούµε σε όσα µέχρι σήµερα έχουµε πετύχει.

Καλούµε όλους τους εργαζόµενους να συµµετάσχουν µαζικά στις Περιφερειακές Συνελεύσεις και στην ψηφοφορία της Γενικής µας Συνέλευσης. Πρέπει να αποτελέσει κοινή πεποίθηση όλων µας, πως τα θέµατα ασφαλείας δεν επιτρέπουν εκπτώσεις και αποπροσανατολισµούς, καθώς µόνο αν έχουµε κοινό και ξεκάθαρο στόχο θα καταφέρουµε για ακόµα µία φορά να δώσουµε αγώνα και να πετύχουµε.

Τέλος, καλούµε τη ∆ιοίκηση να λάβει πολύ σοβαρά υπόψη της την αναγκαιότητα εξεύρεσης λύσης για τα κρίσιµα ζητήµατα ασφάλειας που θίγουµε και µαζί µε το συνδικάτο να στηρίξουµε από κοινού µια Εταιρεία που θα αποτελεί πρότυπο ασφαλούς λειτουργίας, µε σεβασµό στον άνθρωπο και το περιβάλλον. Σε διαφορετική περίπτωση,είµαστε υποχρεωµένοι να πράξουµε ό,τι η συνδικαλιστική και η ταξική µας συνείδηση επιβάλλει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου