Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Προώθηση «καθαρότερων» καυσίμων από το Ντουμπάι

Από το naftikachronika.gr
Σύμφωνα με το «Gulf Business», η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία του Ντουμπάι, ENOC, ανακοίνωσε ότι θα εισάγει ένα νέο είδος «καθαρότερου»  καυσίμου για κινητήρες ντίζελ, το οποίο θα χρησιμοποιείται για εμπορικούς, μεταφορικούς και βιομηχανικούς σκοπούς.

Το νέο καύσιμο με την ονομασία «Biodiesel 5» προέρχεται από φυτικά έλαια, από απόβλητα μαγειρικού λαδιού και από ζωικά λίπη. Η χρήση του νέου καυσίμου συμβάλει στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και άλλων..
βλαβερών αερίων, όπως το μονοξείδιο του άνθρακα και έχει το πλεονέκτημα επίσης ότι μπορεί να αποθηκευτεί σε εγκαταστάσεις και να χρησιμοποιηθεί από μηχανές που καταναλώνουν το συμβατικό πετρέλαιο κίνησης χωρίς να χρειάζεται να γίνει κάποια τροποποίηση κινητήρων για να «υποδεχτούν» το νέο καύσιμο.

Το νέο πετρελαϊκό προϊόν της ENOC εντάσσεται στο ενεργειακό πρόγραμμα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων «Energy Plan 2050», σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση στοχεύει η χρήση των καθαρών πηγών ενέργειας στην χώρα να αντιπροσωπεύει το 50% του συνολικού ενεργειακού μίγματός της.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αναμένεται να επενδύσουν έως και $163,3 δις στο συγκεκριμένο ενεργειακό σχέδιο.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου