Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Σε τι Αποβλέπουν Total, BPI France, Suez και Vinci Κατά την Επίσκεψη Μακρόν

Από το energia.gr
Η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ φιλοξενεί σήμερα στις σελίδες της συνεντεύξεις των τεσσάρων κορυφαίων στελεχών των γαλλικών εταιρειών Total, BPI France, Suez και Vinci που επισκέπτονται μαζί με τον πρόεδρο Μακρόν τη χώρα μας. Στις συνεντεύξεις τους αναφέρονται στις στόχους που έχουν για την επίσκεψη αυτή, αλλά και στα γενικότερα επενδυτικά τους σχέδια για την Ελλάδα.

Στον τομέα της ενέργειας ξεχωρίζει η παρουσία του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Total, Patrick Pouyanne, μιας εταιρείας που έχει διπλή παρουσία στην Ελλάδα, τόσο στο κομμάτι της έρευνας και παραγωγής πετρελαίου, όσο και στην εμπορία λιπαντικών και πετρελαιοειδών.

«Η οικονομία της χώρας έχει πλέον ..
πολλές δυνατότητες ανάκαμψης και την ευκαιρία να επιτύχει σχετικά καλούς ρυθμούς ανάπτυξης στο άμεσο μέλλον. Μας ενδιαφέρει να εξερευνήσουμε τον υποθαλάσσιο χώρο της Μεσογείου» τονίζει στη συνέντευξή του στα ΝΕΑ. Η Total ήδη συμμετέχει σε δύο κοινοπραξίες για έρευνες σε ισάριθμα θαλάσσια οικόπεδα στο Ιόνιο και στα νότια της Κρήτης. «Αναμένουμε την κύρωση της συμφωνίας από το ελληνικό κοινοβούλιο έως το τέλος του έτους ώστε να ξεκινήσουμε τις εργασίες (στο Ιόνιο). Μας ενδιαφέρουν οι δυνατότητες που προσφέρει ο παράκτιος χώρος της Ελλάδας» αναφέρει ο κ. Pouyanne.

Ο Γενικός διευθυντής της δημόσιας τράπεζας επενδύσεων BPI France, Nicolas Dufourq δηλώνει την ετοιμότητα του γαλλικού οργανισμού να προσφέρει γνώσεις και εμπειρία για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Όπως εξηγεί η Γαλλία δημιούργησε το 2012 μια επενδυτική τράπεζα στην υπηρεσία των επιχειρηματιών, η οποία έχει συνεισφέρει στη χρηματοδότηση 200 επενδυτικών προγραμμάτων στη Γαλλία με πιστώσεις, ίδια κεφάλαια και επιχορηγήσεις. «Στόχος μας είναι να μεταφέρουμε αυτήν την τεχνογνωσία και στην ελληνική κυβέρνηση. Η συμβουλή μου στην ελληνική κυβέρνηση θα ήταν η δημιουργία ενός δικτύου σημείων όπου ο πελάτης θα έχει άμεση πρόσβαση και όπου σε μία θυρίδα θα προσφέρονται όλες οι υπηρεσίες» τονίζει ο κ. Dufourq, επισημαίνοντας ότι το κλειδί για την ανάπτυξη είναι η πεισματική στοχοθεσία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Suez Environment, Jean – Louis Chaussade, αναφέρει από την πλευρά του ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα στην οποία η εταιρία του δραστηριοποιείται από το 2001, μέσω της εταιρείας διαχείρισης νερού της Θεσσαλονίκης. «Η Ελλάδα αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα μείωσης των υδάτινων πόρων της. Ταυτόχρονα διαθέτει και όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία είναι απαραίτητα για τη δημιουργία ενός βιώσιμου μοντέλου κυκλικής οικονομίας. Η SUEZ είναι έτοιμη να τη συνοδεύσει σε αυτήν την προσπάθεια» τονίζει ο κ. Chaussade.

Ο γενικός διευθυντής του ομίλου Vinci, Nicolas Notebaert, τέλος σημειώνει από την πλευρά του ότι η παρουσία της γαλλικής κατασκευαστικής ξεκίνησε με την κατασκευή των δύο πρώτων γραμμών του μετρό της Αθήνας πριν από σχεδόν 30 χρόνια και στην πορεία αυτή των 30 ετών, ορόσημο αποτελεί η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης για τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου το 1996. Μετρό και γέφυρα απαιτούσαν ιδιαίτερη τεχνογνωσία και «η μεταφορά της τεχνογνωσίας έγινε με τον καλύτερο τρόπο: το ελληνικό Δημόσιο εμπιστεύτηκε το γαλλικό όμιλο, ο οποίος με τη σειρά του εμπιστεύτηκε το υψηλής κατάρτισης ελληνικό ανθρώπινο δυναμικό και τις ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες». Ο γάλλος μάνατζερ αναφέρεται και στα άλλα έργα και συμμετοχές του ομίλου στη χώρα μας (παραχωρήσεις), υπογραμμίζοντας ότι αποτελούν απόδειξη της σημασίας που έχει η Ελλάδα για τη Vinci. «Η επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στην Ελλάδα είναι ευκαιρία να υπενθυμίσουμε αυτό το μήνυμα και το έντονο ενδιαφέρον μας για την ενίσχυση της παρουσίας μας στη χώρα. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζουμε μεταξύ άλλων τη συμμετοχή μας σε νέα έργα παραχώρησης και τη δυνατότητα και προοπτική χρηματοδότησης από ιδιώτες της ολοκλήρωσης των οδικών αξόνων. Επίσης, η Vinci Highways έχει εκφράσει προκαταρκτικό ενδιαφέρον για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Notebaert.

(Πηγή: «ΤΑ ΝΕΑ»)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου