Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα ανατρέπουν τα δεδομένα

Από το naftikachronika.gr
Το West of England P&I Club αναφερόμενο στις πρόσθετες κυρώσεις που έχει επιβάλει η κυβέρνηση των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα και στην κρατική πετρελαϊκή της εταιρεία, την PDVSA, επισημαίνει ότι το εν λόγω εκτελεστικό διάταγμα της 14ης Αυγούστου του Προέδρου Τραμπ δεν θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τον τομέα της ναυτιλίας.

Η αμερικάνικη δικηγορική εταιρεία Freehill Hogan & Mahar, συνεργάτης του Club στις ΗΠΑ, αναφέρει ότι οι νέες κυρώσεις δεν επηρεάζουν άμεσα τη ναυτιλία με μόνη εξαίρεση τις συναλλαγές με την PDVSA. Πιο συγκεκριμένα, όποιος ζει στις ΗΠΑ (είτε είναι υπήκοος ΗΠΑ είτε όχι), δεν επιτρέπεται να πραγματοποιεί..
οποιαδήποτε συναλλαγή με την PDVSA για νέο χρέος του οποίου η αποπληρωμή γίνεται σε διάστημα μεγαλύτερο των ενενήντα (90) ημερών.

Αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε αμερικάνικη εταιρεία, είτε εταιρεία που δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ, έχοντας συνάψει ναυλοσύμφωνο με την PDVSA, θα τελεί σε ευθεία παράβαση με το νέο εκτελεστικό διάταγμα, εφόσον το ναυλοσύμφωνο περιέχει όρους σύμφωνα με τους οποίους η PDVSA έχει τη δυνατότητα να πληρώσει το ναύλο σε διάστημα μεγαλύτερο των 90 ημερών.

Το ίδιο ισχύει και σε περίπτωση που Αμερικάνοι πολίτες ή φυσικά πρόσωπα εντός των ΗΠΑ συνάψουν συμφωνία με την κυβέρνηση της Βενεζουέλας για τη λήψη νέου δανείου με ημερομηνία λήξης μεγαλύτερη των τριάντα (30) ημερών ή για ίδια κεφάλαια. Αξιοσημείωτο είναι ότι το εκτελεστικό διάταγμα συμπεριλαμβάνει στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας και την Κεντρική Τράπεζα του κράτους, ενώ η πετρελαϊκή αμερικάνικη εταιρεία Citgo, ιδιοκτησία της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, έχει εξαιρεθεί από τις περιοριστικές διατάξεις του τελευταίου εκτελεστικού διατάγματος.

Φωτό: pdvsa.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου