Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Η Total πωλεί το 15% πετρελαϊκού πεδίου της Νορβηγίας στην KUFPEC του Κουβέιτ

Από το worldenergynews.gr
Την υπογραφή συμφωνίας για την πώληση του εναπομένοντος ποσοστού 15% στο πεδίο Gina Krog στη Νορβηγία προς την Kuwait Foreign Petroleum Exploration Company (KUFPEC), ανακοίνωσε η Total σήμερα Δευτέρα 4/9.

Ησυμφωνία αποτελεί συνέχεια της συναλλαγής του 2016 και αφορά περιουσιακά στοιχεία της Νορβηγικής Βόρειας Θάλασσας, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται..
και ποσοστό 15% στο Gina Krog.
Το συνολικό αντίτιμο και για τις δύο συμφωνίες θα ανέλθει σε 617 εκατομμύρια δολάρια.

"Αποφασίσαμε να εκχωρήσουμε πλήρως το ποσοστό μας για το έργο Gina Krog και να επικεντρωθούμε σε άλλες ευκαιρίες στη Νορβηγία, η οποία παραμένει βασική χώρα δραστηριοποίησης για την Total", δήλωσε ο Arnaud Breuillac, Πρόεδρος της εξερεύνησης και παραγωγής στο Total.

Ο Breuillac δήλωσε ότι αυτή η πώληση είναι σύμφωνη με τον στόχο της εταιρείας να βελτιστοποιήσει την κατανομή κεφαλαίου της με την αποτελεσματική διαχείριση του χαρτοφυλακίου περιουσιακών της στοιχείων.

"Με την πρόσφατη εξαγορά της Maersk Oil & Gas,  που ανακοίνωσε στις 21 Αυγούστου, η θέση της ομάδας στη Βόρεια Θάλασσα θα ενισχυθεί σημαντικά", δήλωσε.

Με την ολοκλήρωση της πώλησης, η Total δεν θα έχει πλέον ποσοστό στον τομέα της Gina Krog, ενώ η KUFPEC θα έχει μερίδιο 30% η Statoil 58,7%, η Πολωνική PGNiG Upstream International 8% και η Aker BP 3,3%.
Η παραγωγή πετρέλαιου και φυσικό αερίου Gina Krog ξεκίνησαν την παραγωγή τον Ιούνιο του 2017.

Τα ακαθάριστα ανακτήσιμα αποθέματα από το πεδίο που βρίσκεται 230 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης του Στάβανγκερ της Νορβηγίας υπολογίζονται σε 225 εκατομμύρια βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου