Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Όπως είναι ήδη γνωστό, το Σωµατείο στη συνεδρίασή του της 04/08/17 αποφάσισε την προκήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων, που ξεκινούν από αύριο Παρασκευή 11/08/17 και συνεχίζονται όπως αναφέρεται αναλυτικά στην προηγούµενη ανακοίνωσή µας (Αρ. Πρωτ.: 324/ 04.08.17) και συγχρόνως λάβαµε απόφαση για κατάθεση µηνυτήριας αναφοράς στον αρµόδιο Εισαγγελέα για να διερευνήσει την τυχόν διάπραξη ποινικών αδικηµάτων λόγω της απόφασης αναστολής του Νέου
Κανονισµού για τις προδιαγραφές ρυµουλκών πρόσδεσης/ απόδεσης/ επιφυλακής ΕΛΠΕ
(ΒΕΑ – ΒΕΕ).

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το χρονικό και η σειρά των γεγονότων που µας οδήγησαν στην απόφαση να προχωρήσουµε σε απεργιακές κινητοποιήσεις στις Λιµενικές Εγκαταστάσεις του Νότου έχει ως εξής.


Ως γνωστόν, από την αρχή της θητείας της ∆ιοίκησης ΠΣΕΕΠ που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες µας τον Οκτώβριο του 2016 ανακηρύξαµε την επόµενη τριετία ως τριετία αφιερωµένη σε θέµατα Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους εργασίας.
Ως εκ τούτου, η ιεράρχηση των εν λόγω θεµάτων έφερε τις Λιµενικές Εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ στην πρώτη γραµµή διεκδίκησης και εξεύρεσης οριστικής λύσης, µαζί µε άλλα θέµατα ασφαλείας σε όλες τις εγκαταστάσεις που συνεχίζουν να µας προβληµατίζουν και για τα οποία υπάρχει επίσης σχεδιασµός επίλυσής τους.

Με δεδοµένο ότι για τις Λιµενικές Εγκαταστάσεις Θεσσαλονίκης υφίσταται από το 2012 σύγχρονος και αυστηρός κανονισµός για τις προδιαγραφές ρυµουλκών πρόσδεσης/ απόδεσης/ επιφυλακής ΕΛΠΕ και ο οποίος ας σηµειωθεί πως προήλθε από πολύνεκρο δυστύχηµα, διεκδικήσαµε επί σειρά ετών και επιτύχαµε να καταρτιστεί αντίστοιχος κανονισµός και για τις Λιµενικές Εγκαταστάσεις του Νότου.

Η 1η Αυγούστου 2017 θα ήταν η πρώτη µέρα της εφαρµογής του Νέου Κανονισµού σύµφωνα µε την ανακοίνωση της Εταιρείας, αλλά τελείως αιφνιδιαστικά και µονοµερώς η Εταιρεία αποφάσισε να αναστείλει τη συνολική εφαρµογή του Νέου  Κανονισµού κατά ένα έτος.

Παρά λοιπόν, τις επανειληµµένες οχλήσεις µας, τόσο προφορικώς όσο και µέσω επιστολών, ακόµη και προς τα αρµόδια Υπουργεία, µέχρι αυτή τη στιγµή ουδεµία απάντηση έχουµε λάβει, οδηγώντας το συνδικάτο µε αυτό τον τρόπο στην ύστατη λύση των απεργιακών κινητοποιήσεων, καθώς δεν είµαστε σε καµία περίπτωση διατεθειµένοι να συνεχίσουµε για ακόµη ένα χρόνο να επιτρέπουµε σε
ρυµουλκά που δεν πληρούν τις ελάχιστες προδιαγραφές ασφαλείας, να απειλούν τις ζωές και την ασφάλεια των συναδέλφων µας και κατ’ επέκταση των εγκαταστάσεων. 

Καλούµε τη ∆ιοίκηση των ΕΛΠΕ έστω και την τελευταία στιγµή, καταρχάς να µας ενηµερώσει για τους λόγους για τους οποίους αποφασίστηκε µονοµερώς η συγκεκριµένη αναστολή και εν συνεχεία σε συνεργασία µε το συνδικάτο να βρει από κοινού λύσεις που δεν θα θίγουν ούτε στο ελάχιστο το απαιτούµενο επίπεδο ασφαλείας στις Λιµενικές Εγκαταστάσεις του Νότου.

Καλούµε επίσης όλες τις συνδικαλιστικές παρατάξεις να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να δώσουµε από κοινού αγώνα για τις συνθήκες Υγιεινής και Ασφάλειας των συναδέλφων µας χωρίς σκοπιµότητες, δεύτερες σκέψεις και µικροπαραταξιακά συµφέροντα, εστιάζοντας στο συγκεκριµένο θέµα ασφάλειας, το οποίο άλλωστε ορίζουν και µε ανακοινώσεις τους ως σοβαρό και υπαρκτό. 

Φαινόµενο όπως η αποχή από το τελευταίο ∆.Σ. ΠΣΕΕΠ των εκτός Προεδρείου παρατάξεων
και «το κυνήγι µαγισσών» που επιδόθηκαν µε τις ανακοινώσεις τους, όχι µόνο πλήττουν το κύρος του συνδικάτου, αλλά ρίχνουν και νερό στο µύλο εξωθεσµικών παραγόντων που τρίβουν τα χέρια τους χαιρέκακα. Άλλωστε οι διαφορετικές απόψεις, ακόµη και οι διαφωνίες, αποτελούν την ουσία της δηµοκρατίας και αυτήν τελικά πληγώνουµε όταν λειτουργούµε σε πλήρη άρνηση. Λάθη που δεν πρέπει να επαναληφθούν.

Καλούµε τέλος, όλους τους συναδέλφους να κλείσουν τα αυτιά τους σε διασπαστικές και αποσυντονιστικές θεωρίες συνοµωσίας, να σταθούν αρωγοί και συµπαραστάτες σε έναν ακόµη δύσκολο αγώνα που αυτό εδώ το Σωµατείο δίνει για µία ακόµη φορά και να είναι σίγουροι πως όπως και στο παρελθόν το δίκαιοείναι µε το µέρος µας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου