Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

ΟΠΕΚ: Στις 7-8 Αυγούστου στο Αμπού Ντάμπι θα εξεταστεί η συμμόρφωση των κρατών για την περικοπή πετρελαίου

Από το worldenergynews.gr
Εκπρόσωποι ορισμένων χωρών του ΟΠΕΚ και χωρών εκτός ΟΠΕΚ θα συναντηθούν στο Αμπού Ντάμπι στις 7-8 Αυγούστου για να συζητήσουν γιατί μερικές από τις χώρες αυτές μένουν πίσω στις υποσχέσεις τους για μείωση της παραγωγής, σύμφωνα με δήλωση του ΟΠΕΚ, μεταδίδει το Bloomberg.

Στη συνάντηση, υπό την προεδρία του Κουβέιτ και της Ρωσίας, θα εξεταστούν οι λόγοι για τους οποίους ορισμένες χώρες δεν εφαρμόζουν πλήρως τις περικοπές τους. 

Ορισμένα έθνη θα υποστηρίξουν ότι..
οι ανεξάρτητες πηγές που χρησιμοποιεί ο ΟΠΕΚ για την αξιολόγηση της συμμόρφωσης υπερεκτιμούν την παραγωγή τους, σύμφωνα με δύο άτομα εξοικειωμένα με το θέμα, τα οποία ζήτησαν να μην κατονομαστούν επειδή οι συζητήσεις δεν είναι δημόσιες.

Οι στόχοι για τη μείωση της παραγωγής βασίζονται σε εκτιμήσεις παραγωγής από έξι ανεξάρτητα μέρη, γνωστά ως "δευτερεύουσες πηγές". 

Πέρυσι, καθώς η συμφωνία βρισκόταν υπό διαπραγμάτεσυση, το Ιράκ διαμαρτυρήθηκε για αυτές τις εκτιμήσεις, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι ακριβείς. 

Άλλα μέλη του ΟΠΕΚ τοπιθετούν επίσης την ευθύνη σε "δευτερεύουσες πηγές" για την κακή απόδοσή τους, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Η συμφωνία, η οποία άρχισε να ισχύει την αρχή του έτους, φέρνει τα κράτη του ΟΠΕΚ και των χωρών που δεν ανήκουν στον ΟΠΕΚ σε μια προσπάθεια να αποσύρουν 1,8 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ημερησίως από την αγορά. Ενώ η συμμόρφωση ήταν υψηλή κατά τους πρώτους μήνες του Συμφώνου, αυτή άρχισε να πέφτει καθώς η αναμενόμενη ανάκαμψη των τιμών αργού δεν υλοποιήθηκε.

Ορισμένα έθνη εκτός ΟΠΕΚ έχουν προσκληθεί στη συνάντηση στο Αμπού Ντάμπι αλλά δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει την παρουσία τους.

Τα μέλη του ΟΠΕΚ Αλγερία και Βενεζουέλα - που συμμετέχουν στην επιτροπή που επιβλέπει τη συμμόρφωση - δεν θα συμμετάσχουν, δήλωσαν οι ίδιες πηγές. 

Η εφαρμογή της Αλγερίας φέτος ήταν στο 70%, ενώ η Βενεζουέλα κατά μέσο όρο στο 39%, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου