Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

ΥΠΕΝ: Τροποποίηση του Κανονισμού Τήρησης Αποθεμάτων Έκτακτης Ανάγκης

Από το energypress.gr
Την τροποποίηση διατάξεων της απόφασης «Κανονισμός Τήρησης Αποθεμάτων Έκτακτης Ανάγκης» ανακοίνωσε σήμερα το ΥΠΕΝ.

Οι αλλαγές που επιφέρει η απόφαση είναι η εξής:


1. Η περίπτωση γ της παραγράφου 2 του άρθρου 10 «Κριτήρια Πιστοποίησης Αποθηκών Τήρησης Αποθεμάτων έκτακτης Ανάγκης» του Κεφαλαίου Γ΄ αντικαθίσταται ως εξής: «γ. Η σύνδεση της Εγκατάστασης, κατ’ ελάχιστο, με ένα από τα εξής: (α) οδικό δίκτυο, (β) σιδηροδρομικό δίκτυο, (γ) αγωγό μεταφοράς αργού ή πετρελαιοειδών προϊόντων, (δ) λιμένα και (ε) εγκαταστάσεις διυλιστηρίου, ώστε να παρέχεται η δυνατότητα εκφόρτωσης προϊόντων. Προκειμένου για εγκαταστάσεις σε άλλα κράτη μέλη απαιτείται η σύνδεση, κατ’ ελάχιστο, με λιμένα. Στην περίπτωση αυτή εξετάζονται τα τεχνικά χαρακτηριστικά των λιμενικών εγκαταστάσεων και των εγκαταστάσεων φόρτωσης-εκφόρτωσης, όπως τα στοιχεία αυτά εμφανίζονται στο Παράρτημα IV.».

2. Η περίπτωση ι της παραγράφου 2 του άρθρου 11 «Αίτηση Πιστοποίησης Αποθηκών Τήρησης Αποθεμάτων Πετρελαίου» του Κεφαλαίου Γ΄ αντικαθίσταται ως εξής: «ι. Αντίγραφο της άδειας σύστασης και λειτουργίας φορολογικής αποθήκης και της άδειας εγκεκριμένου αποθηκευτή που αφορά στην εν λόγω Εγκατάσταση, εφόσον αυτές προβλέπονται, καθώς και με την επιφύλαξη της παρ. 3 του άρθρου 10.».

Κατά τα λοιπά ισχύει η Δ1/Β/21196/19-11-2013 απόφαση «Κανονισμός Τήρησης Αποθεμάτων Έκτακτης Ανάγκης» του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, όπως ισχύει.

Δείτε την απόφαση του ΥΠΕΝ εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου