Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Ολοκληρώνεται η συμφωνία του Ιράν με την Shell για την κατασκευή εργοστασίων πετροχημικών

Από το worldenergynews.gr
Θέμα ημερών είναι η ολοκλήρωση της συμφωνίας της Τεχεράνης με τον πετρελαϊκό κολοσσό Shell για την κατασκευή πετροχημικών εργοστασίων, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Εθνικής Εταιρείας Διανομής Πετρελαιοειδών του Ιράν (NIOPDC) Μανσούρ Ριαχί.

Ο ίδιος μάλιστα υποστήριξε, ότι οι δύο πλευρές συζητούν το ενδεχόμενο παραγωγής και εξαγωγών καυσίμων αεροσκαφών.

Ο επικεφαλής δημοσίων σχέσεων της θυγατρικής της Shell στο Ιράν Νουρεντίν Βεφάτι αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις αυτές και αρκέστηκε να..
πει, ότι η πολυεθνική εταιρεία διερευνά πιθανές επιχειρηματικές ευκαιρίες στο Ιράν, οι οποίες να ευθυγραμμίζονται με τη μακροπρόθεσμη στρατηγική της.

Ωστόσο, ο Ριαχί δήλωσε στο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA, ότι οι συνομιλίες με τη Shell για την πώληση καυσίμων αεροσκαφών έχουν φθάσει σε θετικά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα καύσιμα αυτά θα μπορούσαν να πωληθούν στα γειτονικά κράτη του Περσικού Κόλπου.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της Εθνικής Εταιρείας Πετροχημικών του Ιράν Μαζριέχ Σαχντάι δήλωσε στο πρακτορείο IRNA, ότι το Ιράν προετοιμάζεται να υπογράψει συμβάσεις με την Total και την Shell για πετροχημικά έργα. 

Σημειώνεται ότι τόσο η Total, όσο και η Shell, έχουν υπογράψει μνημόνιο συμφωνίας με το Ιράν για συνεργασία στον πετροχημικό τομέα το 2016.

Ο Σαχντάι είπε ότι το ύψος της συμφωνίας με την Total ανέρχεται στα 2 δισ. δολάρια και με τη Shell στα 6 δισ. δολάρια.

Το Ιράν σχεδιάζει να προσελκύσει επενδύσεις ύψους 10 δισ. δολαρίων το 2017 στον πετροχημικό τομέα και αναμένεται να διπλασιάσει τη δυναμικότητα παραγωγής πετροχημικών σε 120 εκατομμύρια τόνους ετησίως έως το 2021.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου