Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Επανακαθαρισμός πετρελαίου το ...«μυστικό» της Βραζιλίας

Από το worldenergynews.gr
Η ιδέα της επαναχρησιμοποίησης πετρελαίου μπορεί να φαίνεται περίεργη για κάποιους, αλλά για πάνω από 35 χρόνια, η Βραζιλιάνικη εταιρεία Lwart Lubrificantes συλλέγει και επανακαθαρίζει χρησιμοποιημένο λάδι κινητήρα.

Σύμφωνα με το CNBC η επιχείρηση, διαθέτει 15 κέντρα συλλογής σε όλη τη Βραζιλία, με 300 οχήματα που εξυπηρετούν πάνω από 60.000 "πηγές παραγωγής".

"Η Lwart συλλέγει χρησιμοποιημένο πετρέλαιο..
σε ολόκληρη τη Βραζιλία από πρατήρια υγρών καυσίμων και εργοστάσια μέχρι τη γεωργία και την εξόρυξη", επεσήμανε  ο Carlos Renato Trecenti, Διευθύνων Σύμβουλος της Lwart Lubrificantes. «Πέρυσι επεξεργαστήκαμε 140.000 μετρικούς τόνους χρησιμοποιημένου πετρελαίου».

Ο Renato εξήγησε ότι, προς το παρόν, ο πιο κοινός προορισμός για χρησιμοποιημένο πετρέλαιο - όταν δεν είναι επεξεργασμένο - είναι η καύση του ως καυσίμου.

"Κατά την άποψή μας, αυτή τη στιγμή, όταν όλοι αναζητούν καθαρότερες πηγές ενέργειας, καθαρότερα καύσιμα, δεν έχει νόημα να καίνε χρησιμοποιημένο πετρέλαιο, το οποίο δεν είναι καθαρό καύσιμο", σημείωσε. "Η επαναδιαμόρφωση είναι η καλύτερη λύση για το περιβάλλον."

Η Ana Claudia συντονιστής παραγωγής στο Lwart Lubrificantes  επεσήμανε ότι "Η διαδικασία επανακαθαρισμού  χωρίζεται σε δύο τμήματα. Πρώτα  πρέπει να αφαιρεθούν όλοι οι ρύποι, το νερό και να συλλέξουμε αυτό που αποκαλούμε" απόσταγμα λιπαντικού ".

"Το απόσταγμα λιπαντικού συνεχίζει  στο επόμενο στάδιο, όπου έχουμε ... υδρογόνο για να απομακρύνουμε όλο το θείο και τους διπλούς δεσμούς που ονομάζουμε κορεσμό. Το αποτέλεσμα είναι ένα πετρέλαιο πολύ καλής ποιότητας που έχει χαμηλό θείο και υψηλά κορεσμένα. "

Η αμερικανική εταιρεία Chemical Engineering Partners Incorporated παρέχει την τεχνολογία που χρησιμοποιεί η Lwart Lubfricantes.

"Από την πρώτη χρήση της πριν από 30 χρόνια, έχουμε βελτιώσει σημαντικά την τεχνολογία μας", δήλωσε ο Joshua Park, Διευθύνων Σύμβουλος της Chemical Engineering Partners. "Η τεχνολογία μας είναι μια διαδικασία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στην οποία αναπροσαρμόζουμε το χρησιμοποιημένο πετρέλαιο και το επαναφέρουμε σε μια ποιότητα που είναι ίδια ή καλύτερη από την αρχική του χρήση", πρόσθεσε.

Ο Park, δήλωσε ότι οι αναπτυσσόμενες χώρες αδειοδοτούν την τεχνολογία της εταιρείας, επειδή τους βοήθησαν να μειώσουν την εξάρτησή τους από τις ξένες εισαγωγές πετρελαίου. "Παράλληλα, βοηθά επίσης τις αναπτυσσόμενες χώρες να ελέγξουν τις περιβαλλοντικές τους επιπτώσεις από την καύση ή τη σπατάλη χρησιμοποιημένου πετρελαίου", ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου