Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017

Στην Ιταλική Eni τα Περισσότερα Οικόπεδα σε Διαγωνισμό για Έρευνες Πετρελαίου στο Μεξικό

Από το energia.gr
Στην ιταλική Eni κατακυρώθηκαν τα περισσότερα οικόπεδα σε διαγωνισμό στο Μεξικό για εξορύξεις πετρελαίου σε αβαθή ύδατα. Ειδικότερα, ιταλικός πετρελαϊκός κολοσσός κέρδισε τις τρεις από τις 10 περιοχές που δημοπρατήθηκαν τη Δευτέρα, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια εθνική επιτροπή σε ειδική εκδήλωση στην πόλη του Μεξικού, ενώ τα υπόλοιπα οικόπεδα κατακυρώθηκαν στη Royal Dutch Shell, τη γαλλική Total, την ισπανική Repsol και την Petroleos Mexicanos. Επρόκειτο για την πέμπτη διαγωνιστική διαδικασία από το 2014, οπότε το Μεξικό κατήργησε το κρατικό μονοπώλιο ερευνών.

Ο υπουργός Ενέργειας της χώρας, Pedro Joaquin Coldwell, χαρακτήρισε «εκπληκτικά» τα αποτελέσματα της..
δημοπρασίας, με δεδομένες τις χαμηλές τιμές που επικρατούν στην αγορά πετρελαίου, ενώ προέβλεψε πως η παραγωγή από αυτές τις περιοχές θα αγγίξει το ισοδύναμο 170.000 βαρελιών πετρελαίου την ημέρα.

Αναλυτικότερα, σε δύο από τα πεδία που κέρδισε η Eni, θα συνεργαστεί με την Citla Energy, ιδιωτική εταιρεία του Μεξικού και σε ένα ακόμη με την Capricorn Energy, θυγατρική της βρετανικής εταιρείας Cairn Energy. Επίσης, δύο πεδία κέρδισε η Ecopetrol, το ένα σε συνεργασία με την μεξικανική κρατική πετρελαϊκή Pemex και το άλλο με την Petroliam Nasional Bhd της Μαλαισίας. 

Στην ισπανική Repsol κατακυρώθηκε ένα πεδίο σε συνεργασία με την Sierra Oil & Gas, ενώ στη ρωσική Lukoil άλλο ένα πεδίο. Shell και Total κέρδισαν σε συνεργασία ένα άλλο πεδίο.
Τέλος, στη γερμανική DEA Deutsche Erdoel AG κατακυρώθηκε ένα πεδίο σε συνεργασία με την Pemex.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου