Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο βάζει ο Λάτσης στα ΕΛΠΕ

Από το energypress.gr
Τα έχουμε βρει κατά 99,9%, η συμφωνία θα έχει κλείσει εντός της ημέρας". Τα λόγια ανήκουν σε πρόσωπο άμεσα εμπλεκόμενο με τις συζητήσεις μεταξύ κυβέρνησης και Paneuropean του ομίλου Λάτση σχετικά με την αναλογικότερη και ισχυρότερη εκπροσώπηση της τελευταίας στη διοίκηση των Ελληνικών Πετρελαίων.

Το επικρατέστερο λοιπόν σενάριο κάνει λόγο για την τοποθέτηση αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου, πλάι στο δίδυμο Τσοτσορού-Στεργιούλη, δίχως να είναι σαφές ποιό ακριβώς θα είναι το εύρος των αρμοδιοτήτων του σε μια τέτοια περίπτωση.

Σύμφωνα με..
τις πληροφορίες τα δύο μέρη έχουν κλείσει στα βασικά, και σήμερα θα οριστικοποιηθούν κάποιες λεπτομέρειες, προκειμένου η συμφωνία να αποτυπωθεί και στα συμπεράσματα της αυριανής εξ αναβολής Γενικής Συνέλευσης των ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο.

Την λύση άλλωστε της δημιουργίας νέων θέσεων στο Δ.Σ. των ΕΛΠΕ, φωτογράφισε προχθές και κυβερνητικό στέλεχος αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα νέα αυτά πρόσωπα θα έχουν εκτελεστικές αρμοδιότητες και λόγο στο μάνατζμεντ, δίχως να θίγεται η διοίκηση Τσοτσορού-Στεργιούλη.

Σήμερα, μόλις δύο μέλη στο 13μελές διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, εκπροσωπούν τον όμιλο Λάτση, παρ' ότι ο πρώτος κατέχει το πλειοψηφικό ποσοστό με 45,47% έναντι 35% του Δημοσίου.

Η ισχυρότερη εκπροσώπηση στο Διοικητικό Συμβούλιο του ομίλου ήταν και ένας από τους λόγους του προ μηνός αιτήματος της Paneuropean για αναβολή της γενικής συνέλευσης των ΕΛΠΕ. Κάποια άλλα σενάρια είχαν αποδώσει τις όποιες αιτίες διαφωνίας και στο Ελληνικό, δηλαδή στις εκκρεμότητες που συνεχίζουν να υπάρχουν γύρω από το έργο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου