Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Αυστραλία: Αποκάλυψη για διαρροή 3.000 γαλλονιών ακατέργαστου αργού πετρελαίου

Από το worldenergynews.gr

Η Εθνική Αρχή Διαχείρισης Ασφάλειας Πετρελαίου και Περιβαλλοντικής Διαχείρισης της Αυστραλίας (NOPSEMA), δεν ανέφερε σοβαρή δίμηνη διαρροή αγωγού πετρελαίου, ανακοινώνοντάς την με καθυστέρηση, στην ετήσια έκθεσή της.

Αυτό αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο Sputnik, το οποίο σημειώνει ότι η NOPSEMA, είναι κυβερνητική υπηρεσία που έχει επιφορτιστεί με την παρακολούθηση της συμμόρφωσης της βιομηχανίας καθώς και με την ακεραιότητα, την υγεία και την ασφάλεια και την περιβαλλοντική διαχείριση της πετροχημικής βιομηχανίας της Αυστραλίας.

Μετά από μια επιθεώρηση ρουτίνας ..
το 2016, οι τεχνικοί της NOPSEMA εντόπισαν έναν υποβρύχιο πετρελαιαγωγό από τον οποίο διέρρε συνεχώς πετρέλαιο με ρυθμό περίπου 50 γαλλόνια την ημέρα, σύμφωνα με πληροφορίες του Guardian.

Σύμφωνα με την έκθεση, περίπου 3.000 γαλόνια ακατέργαστου αργού πετρελαίου εξαπλώθηκαν στο περιβάλλον θαλάσσιο οικοσύστημα κατά τη διάρκεια δύο μηνών πριν από την επιδιόρθωση της διαρροής.

Ένας εκπρόσωπος της NOPSEMA ισχυρίστηκε ότι η διαρροή συνέβη μετά από αποτυχία σφράγισης αγωγού. 

Ο εκπρόσωπος δεν αποκάλυψε το όνομα της εταιρείας που λειτουργεί τον αγωγό ή την ακριβή τοποθεσία της διαρροής, σημειώνοντας μόνο ότι συνέβη περίπου 155 τετραγωνικά μίλια στον ανοιχτό ωκεανό από την ακτή της Δυτικής Αυστραλίας, περιοχή η οποία διαθέτει εκτεταμένα κοιτάσματα πετρελαίου και αερίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου