Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Διεθνείς ναυτιλιακοί οργανισμοί συνεργάζονται για τη μείωση των αέριων ρύπων

Από το naftikachronika.gr
Στην ετήσια γενική συνέλευση του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου (ICS), η οποία πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και φιλοξενήθηκε από το Ναυτιλιακό Επιμελητήριο της Τουρκίας, συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν κυρίως τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τα πλοία. Συγκεκριμένα, κρίθηκε αναγκαίο το ICS να παροτρύνει τον IMO (International Maritime Organization) να υιοθετήσει πολιτικές που συμβάλλουν στη μείωση των εκπομπών ρύπων κατά τη λειτουργία των πλοίων.

Πιο αναλυτικά, το ICS θα προτείνει τρεις στόχους:
α) να διατηρηθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τα πλοία σε επίπεδα χαμηλότερα σε σχέση με τα αντίστοιχα του 2008, β) να μειωθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2050 κατά 50%, συγκριτικά με αυτές του 2008 και γ) μέχρι το 2050 να μειωθούν σε παγκόσμιο επίπεδο οι ετήσιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά ένα συμφωνημένο ποσοστό, με στόχο τη διαρκή μείωση τους ανά έτος.

Ο κ. Esben Poulsson, Πρόεδρος του ICS από το 2016, ανέφερε ότι είναι σημαντικό ο IMO να δώσει ένα σαφές μήνυμα στην παγκόσμια κοινότητα ότι οι διεθνείς ναυτιλιακοί οργανισμοί (ICS, IMO, BIMCO, INTERCARGO, INTERTANKO) έχουν πάρει μέτρα τα οποία θα συμβάλλουν στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά τη διεξαγωγή των θαλάσσιων μεταφορών. Ο ίδιος προσέθεσε επιπλέον ότι το ICS θα προτείνει στον IMO να υιοθετήσει τις παραπάνω πολιτικές ως μέρος της στρατηγικής του τελευταίου που αφορά τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από τα πλοία και η οποία θα τεθεί σε εφαρμογή το 2018.

Φωτό: globalnavigationsolutions.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου